Začenja se ElgoNOVA Notranjski tekaški pokal 2011. Pokal tako kot v zadnjih dveh letih odpira 3. Maistrov tek na Uncu, ki bo v soboto, 2.4.2011.

Organizator teka je PGD Unec v soorganizaciji z drugimi društvi, ki na Uncu že več let pripravljajo tradicionalni Maistrov pohod. Pohod in tek se imenujeta po slovenskem generalu Rudolfu Maistru, ki je na Uncu preživel zadnje dni svojega življenja in tu umrl.EN NTP2011 RGB pokoncni1 - Vabilo na 3. Maistrov tek na Uncu

TRASA

Štart teka bo na koncu zaselka Hribce, ki leži na tistem koncu vasi Unec, gledano proti Postojni, kjer se konča asfalt, ob Klančarjevi ogradi. Tam bodo izvedeni vsi štarti, torej trije otroški in članski in tam je tudi cilj za vse nastopajoče. Trasi teka in pohoda se prekrivate le v poldrugem kilometru, sicer pa sta ločeni.

Trasa teka poteka po široki makadamski cesti. Na začetku se trasa nekoliko vzpne, nato pa se kmalu zravna. Nadaljevanje je valovito in trasa se spušča do obrata. Tam bo tudi okrepčevalnica. Po obratu je potrebno nekaj pozornosti, saj v cilj tečemo po enaki poti, zato moramo biti pozorni na tekače, ki nam tečejo nasproti, da ne pride do nepredvidenih trkov. Izkušnje kažejo, da tekači s tem nimajo težav. Sama trasa vodi mimo nekaterih znamenitosti, kot so Unška koliševka in preko nekdanje rapalske meje, na kar opozarja kamen oz. beton, ki nas spominja na tiste stare čase.

Proge za osnovnošolce so speljane v krogu po travnikih ob koncu vasi in so skoraj v celoti vidne s štartne pozicije. Gre za mehke kros proge, zato ne pozabite na primerno obutev. V primeru razmočenega terena bodo na makadamu.

DOLŽINE osnovnošolskih tekov:

– 700 m za P1/F1
– 1100 m za P2/F2
– 1500 m za P3/F3

DOLŽINA članskega teka je 8km. Spodaj si oglejte traso:

Maistrov tek trasa - Vabilo na 3. Maistrov tek na Uncu

Okrepčevalnica je na obratu, na polovici teka.

VIŠINSKI PROFIL

Maistrov tek profil - Vabilo na 3. Maistrov tek na Uncu

ČASOVNICA  TEKMOVANJA

Prijave bodo zbirali pri gasilnem domu od 8:30 do 10:15 za otroke in od 8:30 do 10:45 za odrasle. Prosimo upoštevaj vsa navodila in napotke prijavne ekipe in organizatorjev! Po prijavi se odpravimo proti štartno ciljni ravnici, ki je na koncu vasi (cca 800m iz centra). Za parkirna mesta je poskrbljeno na parkiriščih v centru in ob poti na štart. Tečemo na lastno odgovornost, prireditev bo ob vsakem vremenu. Tek poteka po PRAVILIH ElgoNOVA NTP 2011, torej štartnine za osnovnošolce ni, za člane pa je 10€.

ŠTART tekov za osnovnošolce je ob 10:30 na travniku Klančarjeve ograde, kjer je tudi cilj.

Časovnica osnovnošolskih tekov:
– P1/F1: 10:30
– P2/F2: 10:35
– P3/F3: 10:45

ŠTART tekov za člane na 8 km je ob 11:00 ob koncu asfaltne poti, kjer bo tudi cilj.

POGOSTITEV in razglasitev rezultatov ter podelitev priznanj bo na igrišču za gasilnim domom Unec v centru vasi, takoj po teku članov, predvidoma ob 12:30. Glavno nagrado, lastno zadovoljstvo in veselje, prejmeš takoj po prihodu v cilj.

Omeniti velja še, da ste vabljeni tudi pohodniki, ki boste na pot krenili ob 10:00. Po prihodu nazaj pa boste deležni brezplačne malice. Štartnine za pohod ni.

Video z lanskega teka, si lahko ogledate TUKAJ. Slike pa TULE.

Oglejte si še vremensko napoved za Unec. Kaže, da bo sonce 🙂

Vse informacije o prireditvi: g. Dane Leskovec 041/751-117 ali na dane.leskovec(@)siol.net.

NOVO!

Letos bomo za tekače, ki se bodo udeležili vseh tekov v pokalu, pripravili na slavnostni prireditvi po koncu sezone v Kulturnem domu v Cerknici posebna priznanja. Torej še dodaten razlog več, da se udeležite vseh osmih tekov in se s tem zapišete med najbolj vztrajne tekače na Notranjskem.

Če imate kakršnekoli predloge, mnenja ali graje, vas pozivam, da jih sporočite na . Z vašimi predlogi skušamo pokal narediti še boljši, tako da smo veseli vsakega mnenja.

PARTNERJI           ElgoNOVA NTP 2011:
fso%20120x60 - Vabilo na 3. Maistrov tek na Uncu Izvedbo programa je omogočilo sofinanciranje Fundacije za šport.
Športna zveza
Cerknica
Športna zveza Cerknica je nosilec Notranjskega tekaškega pokala 2011 

 

elgonova big logo 270 - Vabilo na 3. Maistrov tek na Uncu

 

Generalni sponzor pokala je podjetje Elgo Nova

 

 

 

nkr3 - Vabilo na 3. Maistrov tek na Uncu

Medijski sponzor pokala so NKR novice

 

 

 

In ne pozabite: Lepu je tečt 🙂