vasaloppet in SWE by insane971 300x226 - Vasaloppet 2011 tudi z udeležbo Sovic

Dragi prijatelji športa!

Zimska sezona se je poslovila. Naši člani so bili aktivni tudi pozimi, saj so se udeleževali smučarsko tekaških tekem tako na domačih prireditvah kakor tudi v tujini. Omeniti velja maratone na Češkem, Avstriji, Nemčiji, Finskem in Švedskem. Prav slednji je nekaj posebnega, imenuje pa se Vasaloppet.

Vasaloppet,  zagotovo največji smučarski maraton na našem planetu, saj je tako najtradicionalnejši,  najmnožičnejši kakor tudi najdaljši. Prvič so se tekmovalci v pokrajini Dalarna na Švedskem med naseljema Salen in Mora na 90 km dolgo pot na smučeh podali leta 1922. Navdih za ta tek je organizator dobil po tem, ko je leta 1520 omenjeno traso pretekel kralj Gustav Vasa. Maraton poteka v klasični tehniki.

IMG 7011 300x225 - Vasaloppet 2011 tudi z udeležbo Sovic

Letos je bila na vrsti že 87. ponovitev, kar pomeni, da maraton v vseh teh letih ni bil speljan samo dvakrat. Maratona se je v čudovitem sončnem vremenu udeležilo 14.700 udeležencev. Med to nepregledno gnečo se je znašlo tudi 29 Slovencev, med njimi pa tudi pet sovic.

Svet Gvido, Gornik Jure, Gornik Milan – Lisko, Žnidaršič Janez – Samprt in Žnidaršič Toni so se na maraton podali vsak s svojimi željami, nekaterim so se uresničile bolj, drugim malo manj, vsi pa so uspešno pritekli oz. prismučali  do cilja. Rezultate pa lahko najdete na naslednji povezavi: http://www.resultat.vasaloppet.se/vasa/results?locale=se_SV.

Lep športni pozdrav!

Toni

Dodajam še sliko starta Vasaloppeta:

vasalopet start 2011 - Vasaloppet 2011 tudi z udeležbo Sovic