Ta teden smo začeli s tekaškim treningi ob Cerkniškem jezeru. Odziv tekačev je bil pozitiven, zato bom nekoliko bolj podrobno opisal, kako bomo trenirali na skupnih tekih.

Tekom treningov se bomo spoznali predvsem z različnimi načini:5016021 300x225 - Tekaški treningi ob jezeru - podrobnejša predstavitev

– intervalnih treningov

– treningov fartleka – igra hitrosti

– treningov hitrosti in hitrostne vzdržljivosti

– tempo tekov

Skupen tekaški trening je sestavljen iz uvodnega dela, kjer se zberemo, ogrejemo, da dvignemo telesno temperaturo na pravo raven, naredimo dinamične raztezne vaje, opravimo nekaj vaj atletske abecede za izboljšanje naše tehnike. Sledi glavni del vadbene enote, ki je tudi najbolj intenziven. Poudarek bo predvsem na izboljšanju hitrosti in hitrostne vzdržljivosti. Po končanem glavnem delu sledi zaključni del, ki je najmanj intenziven (ponavadi gre za daljši iztek) in na  ta način preprečimo morebitne poškodbe. Seveda sledi še nekaj minut statičnega raztezanja in treninga je konec.

Vsak trening se prilagodi različnim stopnjam pripravljenosti tekačev

Zaradi prehoda na poletni čas, se v tem tednu dobimo v torek in četrtek ob 18:00, v Ribiškem kotu na Cerkniškem jezeru, in ne več ob 17:00, kot smo se dobivali ta teden.

Zapisal bi še, da članstvo v TKD Sovica ni pogoj za udeležbo na treningu, zato ste vabljeni prav vsi! 🙂

Vas zanima še kaj dodatnega v zvezi s skupnimi treningi? Potem pišite na ali kličite na 051/319/365 – Izak.