Pozdravljeni kolesarji!

Za nami je še ena uspešna kolesarska sezona. Jata sovic se je v šestih mesecih na razne nedeljske, praznične in maratonske ture podala kar 30-krat. Vreme nam je šlo letos res na roke, tako smo skupaj prekolesarili skoraj 3.000 km. Za primerjavo naj povem, da smo jih v prejšni sezoni v 22-ih ponovitvah prekolesarili 2.000 km. Na turcah se nas je povprečno vozilo dobrih sedem kolesarjev, kar je tudi malenkost več od lani. Veseli dejstvo, da se naši jati priključuje vedno več novih obrazov.  Na turah se nas je zbralo 28 različnih kolesarjev in kolesark, 17 rednih, ki smo prišli vsaj štirikrat, in 11 takih, ki so prišli enkrat ali dvakrat. Absolutni rekorder je Slavko, ki se je naših kolesarskih druženj udeležil kar 28-krat. Povzetek letošnjih sovičinih kolesarskih akcij si lahko ogledate tukaj.

Po običaju sezono zaključimo s kronometrom in tako je bilo tudi tokrat. Tretjega Sovičinega kronometera se je minulo nedeljo udeležilo rekordnih 14 kolesarjev in kolesark. Letos se na žalost zaradi drugih obveznosti našega kronometra ni udeležil nihče od povabljenih “tapravih” kolesarjev iz naših krajev, sta pa zato prvič štartali dve dekleti. S sedem kilometrsko razdaljo med Cajnarji in Topolom je najhitreje opravil Mitja z izvrstnim časom 9 minut in 42 sekund, prehodni pokal pa je po naših posebnih pravilih pripadel Piletu, ki je svoj osebni rekord izboljšal kar za 40 sekund. Padlo je kar 10 osebnih rekordov. Seznam udeležencev kronometra z doseženimi rezultati si lahko ogledate v TABELI dosežkov.

Po končanem kronometru smo v prijetnem ambijentu nazdravili uspešni sezoni ter pokramljali o načrtih za naslednjo sezono.

Se vidimo spet nekje aprila naslednje leto.

Slike iz kronometra bodo dodane kakšen dan kasneje.

Lp, Toni.