Zadnji tek v ELGONova Notranjskem tekaškem pokalu 2011 bo v Rakovem Škocjanu. 8. Tek po Rakovem Škocjanu bo potekal  v nedeljo, 9.10.2011 s pričetkom ob 10h. Svečani zaključek in podelitev priznanj za najboljše v skupnem seštevku pokala tokrat ne bo takoj po sami tekmi, ampak  na posebni prireditvi 27.10.2011 ob 19.00 uri, v Kulturnem domu Cerknica.EN NTP2011 RGB pokoncni - Vabilo na 8. Tek po Rakovem Škocjanu

Trasa je speljana po makadamski cesti, ki vodi skozi gozd in mimo večino naravnih posebnosti parka. Člani bomo po tej trasi tekli dva kroga, otroci pa, kot vedno, krajše razdalje. Za razliko od prejšnjih štart in cilj teka ne bo pri Hotelu Rakov Škocjan, ampak 300m naprej pri domu Rak, to je Centru šolskih in obšolskih dejavnosti, kjer bo tudi parkirno mesto in vse dogajanje po teku. Trasa teka ostaja enaka, le štart in cilj sta se nekoliko zamaknila.

Štarti tekov to nedeljo se bodo zvrstili takole:

    • 10:00 kategoriji P1/F1 na 600 m
    • 10:05 kategoriji P2/F2 na 1000 m
    • 10:15 kategoriji P3/F3 na 1600 m
    • 10:30 člani in članice na 9,8 km
ZEMLJEVID PROGE
skocjan trasa1 - Vabilo na 8. Tek po Rakovem Škocjanu

Okrepčevalnice: 1

Teče se dva kroga v smeri od hotela proti Velikem naravnem mostu. Start in cilj sta na istem mestu, pred Centrom šolskih in obšolskih dejavnosti.

Start otroških kategorij je na istem mestu kot štart za člane. Otroci tečejo v isti smeri kot člani in se na polovični razdalji njihove trase obrnejo in tečejo v cilj, ki bo na istem mestu kot štart.

Trasa: makadam

Rekord proge (9,8 km):

M: Luka Ljubič – 34:18 (2010)
Ž: Anita Kos – 41:11 (2010)

VIŠINSKI PROFIL PROGE

skocjan profil1 - Vabilo na 8. Tek po Rakovem Škocjanu

Profil označuje en krog od starta do cilja, ki ga pretečemo 2x. Trasa bo primerno označena.

Trasa v resnici ni tako strma, le višinski profil ima malo nerodno skalo icon7 - Vabilo na 8. Tek po Rakovem Škocjanu

PRIJAVE bodo zbirali od 8:30 do 9:40 pred Centrom šolskih in obšolskih dejavnosti. Prosimo upoštevajte vsa navodila in napotke prijavne ekipe. Tečemo na lastno odgovornost, prireditev bo ob vsakem vremenu. Tek poteka po Pravilih ELGoNova NTP 2011.Štartnina je za člane 10 €, za teke otrok štartnine ni.

Kako do startnega mesta:

Zborno mesto je pri domu Rak, Centra šolskih in obšolskih dejavnosti. Če prihajate po avtocesti, zapeljete z nje na Unec in na koncu vasi zavijete desno na lokalno cesto proti Postojni. Po nekaj kilometrih vas tabla usmeri v Rakov Škocjan. Dom je na desni ob robu večje jase.
Iz cerkniške smeri v Podskrajniku zavijemo levo proti Zelšam, skozi vas, po enem kilometru levo, čez 300m desno in naprej mimo hotela do doma Rak.

Vse informacije o prireditvi dobite pri ga. Ladi Klančar na oziroma na gsm: 051/310-477.

Nekaj utrinkov s prejšnjih tekov po Rakovem Škocjanu.

Rezultati prejšnjih let.

NOVO!

Letos bomo za tekače, ki se bodo udeležili vseh tekov v pokalu, pripravili na slavnostni prireditvi po koncu sezone v Kulturnem domu v Cerknici posebna priznanja. Torej še dodaten razlog več, da se udeležite vseh osmih tekov in se s tem zapišete med najbolj vztrajne tekače na Notranjskem. Tisti, ki ste bili na Maistrovem teku in na Križni gori, Slivnici, Cerkniškem jezeru in Logatcu, Blokah, Polhovih stopinjah, pridite tudi v Rakov Škocjan:)

PARTNERJI           ElgoNOVA NTP 2011:
fso%20120x60 - Vabilo na 8. Tek po Rakovem Škocjanu Izvedbo programa je omogočilo sofinanciranje Fundacije za šport.
Športna zveza
Cerknica
Športna zveza Cerknica je nosilec Notranjskega tekaškega pokala 2011

elgonova big logo 270 - Vabilo na 8. Tek po Rakovem Škocjanu

Generalni sponzor pokala je podjetje Elgo Nova

nkr3 - Vabilo na 8. Tek po Rakovem Škocjanu

Medijski sponzor pokala so NKR novice

In ne pozabite: Lepu je tečt icon smile - Vabilo na 8. Tek po Rakovem Škocjanu