Notranjci tečemo zadnji krog oz. zaključek NTP je pred nami. NTP logo skocjan - 4. Tek po Rakovem Škocjanu - NTP

V nedeljo, 14.10. ob 10:00 bo v organizaciji Hotela Rakov Škocjan izveden 4. Tek po Rakovem Škocjanu. To je zaključni tek za Notranjski tekaški pokal 2007 in za marsikoga zadnja preizkušnja pred Ljubljanskim maratonom. Tekači bomo dvakrat obkrožili čudoviti Rakov Škocjan oz reko Rak, ki ustvarja zanimivosti po katerih slovi ta park. Celotna trasa, makadamska cesta, je speljana po gozdu. Trasa bo fizično varovana in prireditelj ne pričakuje prometa v času prireditve, v vsakem primeru pa je priporočljivo, da tekači upoštevamo cestno prometna pravila

ZEMLJEVID PROGE:

Trasa: makadam

Dolžina:
– 9,8 km za člane
– 1600 m in 800 m za otroke

Rekorda ni (nova trasa).
Okrepčevalnice: 1 tik pred ciljem

Teče se dva kroga v smeri od hotela proti Velikem naravnem mostu. Start in cilj sta na istem mestu, pred hotelom.
Otroci tečejo v isti smeri; cilj in start sta na istem mestu, le obrat na trasi bo na različnih mestih, kot označeno na karti ->

skocjan trasa - 4. Tek po Rakovem Škocjanu - NTP

VIŠINSKI PROFIL PROGE:

Traso proge bomo pretekli dvakrat.

Višinski profil in karta izmerjena z GPS napravo Garmin Forerunner 305 ob jasnem vremenu in v poletnem času. Natančnost cca +/- 8m. Višinski profil izdelan s pomočjo www.geopedia.si

skocjan profil - 4. Tek po Rakovem Škocjanu - NTP

Osnovnošolci bodo tekli po končanem teku za člane, da bodo imeli kar največ spodbude. Mlajši na progi dolgi 800 m in štartajo ob 11:15, starejši pa na 1600 m in štartajo ob 11:30.

PRIJAVE: Prijave bodo zbirali od 8:30 do 9:40 pri vhodu v hotel. Prosimo upoštevajte navodila organizatorjev. Tečemo na lastno odgovornost, prireditev bo ob vsakem vremenu.

Vse informacije o prireditvi dobite pri ga. Ladi Klančar na oziroma na gsm: 051/310-477. Spletna stran prireditelja je www.h-rakovskocjan.com.

Več ali vse o Rakovem Škocjanu pa si preberite na Wikipediji.

Pogrešate kakšno informacijo o prireditvi, ki je pred nami in se je nameravate udeležiti? Imate mnenje ali predlog? Zapišite jih v Komentar – to možnost najdete tu spodaj.