NTP logo web - Rezultati Škocjana in zaključek NTP 2007

Danes se je s 4. Tekom po Rakovem Škocjanu zaključil Notranjski tekaški pokal 2007. To je bil seveda najboljši NTP vseh časov icon7 - Rezultati Škocjana in zaključek NTP 2007

Na teku v izvedbi Hotela Rakov Škocjan se je danes izkazalo 158 tekačev. Najbolj me veseli, da je bilo tudi na tem teku nekaj novih obrazov, ki jih doslej na tekmah NTP nismo zasledili. To velja prav za vse kategorije, torej se tek vse bolj prijemlje. Verjetno je bila to za marsikoga zadnja preizkušnja pred Ljubljanskim maratonom, čemur je termin teka namenjen.

V jasnem a hladnem vremenu je 119 članov teklo dva kroga po Rakovem Škocjanu na 9,8 km, 27 starejših osnovnošolcev na 1600m in 12 mlajših osnovnošolcev na 800m. Na sami progi se je med tekom žal znašlo nekaj avtomobilov in sprehajalcev, ki niso upoštevali navodil redarjev. Morda so se na »ekskurziji« navdušili za tek in se nam bodo drugo leto pridružili – v supergah.

Tekmovanje se je zaključilo pred Hotelom Rakov Škocjan s pogostitvijo in podelitvijo priznanj najboljšim. Tokrat je bila podelitev priznanj dvojna, saj smo ob koncu nagradili tudi najboljše v pokalu.

zmagovalke NTP2007 - Rezultati Škocjana in zaključek NTP 2007
zmagovalci NTP2007 - Rezultati Škocjana in zaključek NTP 2007

Tako na tej tekmi kot v pokalu sta bila v absolutni razvrstitvi najboljša Borut Malavašič (Etiketa Žiri) in »naša« Anita Kos (TKD Sovica). Med mlajšimi osnovnošolci sta se najbolj izkazala Žlogar Tina (OŠ Tone Čufar LJ) in Lužar Sašo (OŠ Nova vas), prav tako zmagovalca pokala in škocjanskega teka. Med starejšimi osnovnošolci je že šestič zapored zmagala Nastja Ravšelj (OŠ Stari trg), med fanti pa Vadnu Martin (OŠ Rakek). V pokalu je Nastja seveda prva, pri fantih pa je prvo mesto, kljub današnjem drugem, ohranil Hiti Tadej (OŠ Stari trg).

Nastja Ravšelj, je tudi edina, ki je v absolutni razvrstitvi (starejše deklice) zmagala na vseh šestih tekih, poleg tega pa nastopila celo na članski tekmi in sicer na Teku na Cinkovec, kar je odličen dosežek. Stoodstoten dosežek je uspel še Tadeju Drobniču (SV), ki je v svoji kategoriji pobral vse zlate medalje. Omeniti moram vsaj še Tino Kranjc (OŠ Nova vas), ki je bila ravno tako stoodstotna, 6x na drugem mestu, tik za Nastjo Ravšelj, kar je prav tako super dosežek!

V NTP 2007 so bili najbolj uspešni otroci iz OŠ Stari trg, pred otroci iz OŠ Nova vas in OŠ Rakek. V spomin na ta dosežek bomo OŠ Stari trg podelili posebno plaketo z vgraviranimi imeni vseh njihovih otrok, ki so nastopili v NTP. Za spomin in spodbudo.

Posebna zahvala gre Tatjani in Ignacu Farkaš, ki sta kot učiteljica na OŠ Stari trg in učitelj na OŠ Nova vas, otroke spodbujala in jim z lastnim zgledom »s supergami pot kazala« na prireditve NTP. Poleg tega si Tatjana zasluži pohvalo za pošten in hiter odziv, ko smo ji pomotoma podelili medaljo na Teku na Slivnici. Hvala tudi vsem ostalim, ki ste nas opozarjali na nepravilnosti v rezultatih.

Vaše pripombe, mnenja, pohvale in graje, želje in poglede na NTP, pričakujemo v rubriki Komentar (tu spodaj), do naslednjič, ko bom objavil povzetek letošnjega pokala.

V kolikor bi želeli z vsemi obiskovalci deliti vaše slike iz Teka po Rakovem Škocjanu ali drugih petih tekov NTP, nam lahko pošljete povezave in objavli jih bomo.

Oglejte si najzanimivejše: REZULTATI TEKA in Notranjski tekaški pokal 2007 skupno.