V soboto, 22.9. ob 16:00 bo ŠRD Snežnik Kozarišče priredilo 4. Tek po polhovih stopinjah. To bo peti, predzadnji tek za Notranjski tekaški pokal in hkrati uvod v tradicionalno Polharsko noč. Zopet nas bo gostilo društvo ŠRD Snežnik-Kozarišče, ki je odlično izvedlo Tek na Cinkovec in znova bomo uživali v okolici gradu Snežnik, saj bo vse dogajanje v zvezi s tekom potekalo na prizorišču, kjer so za ta minuli tek podelili priznanja.

ZEMLJEVID PROGE:

Trasa: gozdne poti in makadam

Rekord (m): Tadej Drobnič – 0:54:08
Rekord (ž): Zlata Novak – 1:14:40

Okrepčevalnice: 2

Teče se dva kroga, prvi se začne s krogom okoli jase prireditvenega prostora in nadaljuje proti Šmarati. Trasa nato poteka ob gozdu do Nadleškega polja, zavije nazaj proti Šmarati, jo prečka ter se vrne na isto pot po kateri teče od prireditvenega prostora. Ko zaključujemo prvi krog, se vrnemo do prireditvenega prostora, jaso ponovno obkrožimo v isti smeri, kot na začetku prvega kroga in nato ponovimo pot čez Nadleško polje. Ko zaključujemo drugi krog se ravno tako vrnemo v krog okoli jase in cilj je tik nad prireditvenim prostorom.
Trasa za mladinske kategorije bo posebej označena.

polhove trasa - 4. Tek po polhovih stopinjah – NTP
VIŠINSKI PROFIL PROGE:

Dolžina: 14,6 km

Profil označuje celotno progo, torej dva kroga od starta do cilja.
Trasa bo primerno označena, v primeru dodatnih vprašanj pa se obrnite na ŠRD Snežnik-Kozarišče in z veseljem vam bodo pomagali.

Višinski profil in karta izmerjena z GPS napravo Garmin Forerunner 305 ob jasnem vremenu in v poletnem času. Natančnost cca +/- 8m. Višinski profil izdelan s pomočjo www.geopedica.com

polhove profil - 4. Tek po polhovih stopinjah – NTP

Mlajši osnovnošilci bodo tekli na progi dolgi 600m in štartajo ob 16:10, starejši osnovnošolci pa na 1600m in štartajo ob 16:15.

Prireditelj bo organiziral tudi tek na 7,7km, kjer bo le moška in ženska kategorija. Štart bo hkrati z daljšim tekom. Ta tek NE bo štel za NTP!

PRIJAVE: Prijave bodo zbirali od 14:30 do 15:45 na prireditvenem prostoru. Prosimo upoštevajte navodila organizatorjev. Tečemo na lastno odgovornost, prireditev bo ob vsakem vremenu.

Vse informacije o prireditvi dobite pri g. Dušanu Bavcu na oziroma na gsm: 041/613-155. Spletna stran prireditelja je na tej povezavi.