V Cerknici imamo Športno zvezo in ta zdaj začasno gosti na naših straneh. S prisotnostjo na spletu želimo dejavnosti zveze pribljižati društvom in vsem zainteresiranim za šport in rekreacijo v občini Cerknica.

Vabimo vas, da se obrnete na zvezo z vsakim predlogom, mnenjem ali kritiko v zvezi s športom in rekreacijo v naši občini.

V Cerknici imamo športno zvezo od leta 1999, ko jo je ustanovilo pet društev in sicer Kegljaški klub Brest Cerknica, Strelsko društvo Cerknica, Karate klub Cerknica, Nogometni klub Cerknica in Balinarsko društvo Cerkniško jezero. Prvi predsednik zveze je postal Franc Gornik, še danes tudi predsednik Kegljaškega kluba Cerknica. V začetku leta 2001 je Dušan Jernejčič, kot strokovni sodelavec na Občini Cerknica zadolžen med drugim tudi za šport in društveno dejavnost, društvom podal pobudo, da reaktiviramo zvezo in na ta način pospešimo razvoj športa in rekreacije v naših krajih.

Po nekaj klepetih in posvetih smo se predstavniki desetih društev, članov zveze, dobili na prvi skupščini Športne zveze Cerknica (ŠZC), ki je bila 30. junija 2008 ob 20.00 uri v dvorani pod Novo Ljubljansko banko v Cerknici. Zapisnik te skupščine je na voljo tukaj. Takrat smo sprejeli novo vodstvo, ki ga kot predsednik vodi Milan Gornik, statut zveze in program dela zveze. Vse dokumente ŠZC bomo objavljali v desnem meniju, nekje v sredini pod "Dokumenti Športne zveze Cerknica"

V ŠZC je danes včlanjenih 22 društev. Tudi seznam članov je v Dokumentih ŠZC. Čaka nas veliko dela, da dvignemo nivo športne kulture, število gibajočih se ljudi in da bomo sposobni pomagati še vrhunskim ekipam in športnikom.
Veseli bomo vsakega, ki bi nam pri tem hotel in znal pomagati ali sodelovati, torej vabljeni!