V nedeljo, 26.2.2012, je potekal še zadnji krog Zimske lige v malem nogometu v dvorani Cerknica. Letos je Sovica imela kar dve ekipi. Prva ekipa, ki že nekaj let igra v Zimski ligi se je imenovala BAZA BAR Sovica. Druga ekipa je letos tekmovala prvič in je zelo mlada. Nastopala je pod imenom DYNACAST/AURIG Sovica.

Medtem, ko je mlajša ekipa predvsem pridobivala izkušnje, spoznavala ostale ekipe in se prilagajala na tekmovanje, je druga ekipa nizala uspešne igre in posledično tudi rezultate ter se prvič v zgodovini ekipe uvrstila v razigravanje za prvaka Zimske lige. V zaključnih tekmah je Sovica odlično igrala in bila enakovredna prav vsaki ekipi.

Na koncu je ekipa BAZA BAR Sovica osvojila 6. mesto, ekipa  DYNACAST/AURIG Sovica pa 14. mesto.

Izjavo o tekmovanju zimske lige sta podala igralca Jure Šega(DYNACAST/AURIG Sovica) in Aljaž Gornik(BAZA BAR Sovica).

jure %C5%A1ega1 175x300 - Sovica uspešno zaključila Zimsko ligo v malem nogometu

Jure Šega


Jure Šega
: “Za našo mlado ekipo je bilo letos prelomno leto, saj smo se odločili, da svoje nogometno znanje prvič preizkusimo v Zimski ligi v Cerknici. Naša ekipa je bila ena izmed najmlajših v ligi, saj v povprečju štejemo 17 let. Začetek lige je bil za nas težek, saj je bilo za nas celotno dogajanje nekaj povsem novega. Skozi celotno ligo smo se privajali na tekmovanje, spoznavali ostale ekipe in se medsebojno uigravali. Ker smo še mladi in imamo tudi potrebo po zabavi so bile nedeljske tekme še toliko bolj zahtevne, saj so bile na sporedu po sobotnih žurih 🙂 Večina nasprotnikov je bila boljša od nas, vendar se na njih nismo ozirali, saj smo hoteli izboljšati predvsem svojo igro.  Na koncu bi rekel, da smo  v tem prelomnem letu naredili napredek v razmišljanu v igri, medsebojnem sodelovanju in obnašanju, kar nam bo v naslednjih letih zagotovo v veliko pomoč. Zahvalil bi se tudi soigralcem za korektno odigrane tekme in za prvo, nepozabno sezono. Čestital bi tudi naši prvi ekipi, BAZA BAR Sovica, za zgodovinsko uvrstitev. Seveda ne smem pozabiti tudi na naše pokrovitelje, brez katerih nam ne bi uspelo. Hvala DYNACAST in hvala AURIG.”

Alja%C5%BE Gornik 300x200 - Sovica uspešno zaključila Zimsko ligo v malem nogometu

Aljaž Gornik

Aljaž Gornik: “Za nami je še ena Zimska liga v malem nogometu. Tudi letos je naša ekipa nastopala v podobni zasedbi, kot v prejšnjih letih, kar se je poznalo tudi v uigranosti ekipe. Zopet smo naredili kokrak naprej v razumevanju igre, racionalnemu igranju, postavljanju na igrišču, medsebojnemu sodelovanju in pripadnosti ekipe. Tudi psihološko smo bili bolj stabilni kot prejšnja leta, saj se nismo odzivali na provokacije nasprotnih ekip temveč smo igrali svojo igro in bili z nasprotniki povsem neobremenjeni. Psihološka moč ekipe se je kazala tudi v trenutkih, ko smo na tekmah zaostajali, vendar smo se na koncu uspeli vrniti v igro in bili rezultatsko uspešni. Rad bi poudaril tudi izjemno dobro obnašanje, saj smo verjetno ena izmed redkih ekip v ligi, ki daje pomen in se vsako leto izboljšuje tudi na tem področju. Prav tako razvijamo tudi dobre medsebojne odnose z vsemi udeleženci Zimske lige. Na tem mestu bi rad pozval tudi ostale ekipe, da v prihodnje nekaj časa namenijo tudi temu področju, saj bo liga tako sčasoma postala prijetnejša in tako bodo tudi najmlajši gledalci, letos jih je bilo kar veliko število, iz nogometa odnesli le pozitivne izkušnje. Na koncu bi rad pohvalil še soigralce(Tine, Nejc, Rok, Gregor, Miran, Janoš, David), ki so bili skozi celotno tekmovanje izjemi v vseh pogledih. Seveda ne smem pozabiti na našega pokrovitelja, ki nam je omogočil, da smo lahko tekmovali v ligi. Hvala, BAZA BAR!”

Na koncu naj povemo še to, da se vsi člani Sovice zahvaljujemo svojim sponzorjem za finančno pomoč! Hvala BAZA BAR, DYNACAST, AURIG! Brez vas ni nas!