Rezultati Teka po polhovih stopinjah
Včeraj je pri gradu Snežnik v Loški dolini potekal 14. Tek po polhovih stopinjah, ki je najdaljši med vsemi v ELGONova Notranjskem tekaškem pokalu. S svojo dolžino, 14.6km, je odlična priprava za Ljubljanski maraton čez 3 tedne. ŠRD Snežnik Kozarišče je poskrbelo, da je tek uspel, pozabili niso niti zabavo po teku.

Teka se je udeležilo malo manj kot 160 tekačev in tekačic v vseh kategorijah. Razmere za tek so bile naravnost idealne. Otroci so tekli na progah okrog gradu v treh starostnih kategorijah, ne smemo pa pozabiti nadobudnih mladih cicitekačev, ki so se podili na 200m dolgi progi. Še pred članskim tekom so tekli tudi osnovnošolci po poteh okrog prizorišča teka.

Ob 15.15 so prišli na vrsto še odrasli. Izbirali smo lahko med 14,6 in 7,7km dolgo traso, ki ne šteje za točke ELGONova NTP 2017. Obe trasi sta pretežno ravninski, okrog gradu in čez vas Šmarata pa je proga postavljena malo bolj pokonci. Na nadleškem polju nas je grelo sonce, po gozdu pa prijeten hlad, ki nam je dal novih moči.

22228520 10209649576891662 2284493120983242358 n - Rezultati Teka po polhovih stopinjah
Foto: Mario Žnidaršič

Zmagovalci na 14,6km dolgi progi ste vsi, ki ste uspešno zaključili s tekom, najhitrejši pa so bili – pri fantih si je znova prvo mesto pritekel Matej Jurančič, ki je dobesedno tekel mimo svoje hiše zmagi nasproti, drugi je Sodražan Matjaž Arko, tretje mesto si je zanesljivo pritekel Mihael Marinč. Pri dekletih je slavila specialistka za ravnino, Kristina Bele, ki je ugnala Katarino Ožbolt na drugem ter Bojano Levstek na tretjem mestu. Čestitke vsem.

Rezultati 14. tek po polhovih stopinjah – absolutno
Rezultati 14. tek po polhovih stopinjah po kategorijah

Rezultati teka na 7,7km polhove stopinje

Točkovanje po kategorijah Polhove stopinje
Točkovanje absolutno Polhove stopinje

Na zadnjem teku v letošnji sezoni se obeta zanimiva borba po kategorijah in tudi v absolutnem vrstnem redu. Fotogalerija: povezava do fotografij teka – avtor Mario Žnidaršič Facebook profil

Naslednji tek v ELGONova NTP bo Tek po Karlovici, ki bo 15.10. v Dolenji vasi pri Cerknici. Tek je primeren kot zadnji test pred maratonom v prestolnici. Dolžina teka je 9,7km in je primeren za vse ravni in starosti tekačev.

O teku tudi v medijih, uspešna tekačic Blanka Markovič Kocen v Novicah z Notranjske.

PARTNERJI ElgoNOVA NTP 2017:

Generalni sponzor pokala je podjetje Elgo Nova
Izvedbo programa je omogočilo sofinanciranje Fundacije za šport in občine Cerknica fso%20120x60 - Rezultati Teka po polhovih stopinjah
elgonova big logo 270 - Rezultati Teka po polhovih stopinjah– podpornik in donatorznak obcina cerknica napis zgoraj - Rezultati Teka po polhovih stopinjah