Pozdravljeni kolesarji!DSCF0006 210x300 - Nedeljska kolesarska tura 7.september 2014 - 6.Sovičin kronometer

To nedeljo se bomo spopadli z našim Sovičnim kronometrom. Zaradi slabih vremenskih izkušenj iz preteklih let smo ga letos prestavili na začetek septembra. Letos je na vrsti že šestič. Kronometer je v prvi vrsti tekma samega s sabo, zato ste vabljeni vsi, ki bi radi preizkusili svoje sposobnosti. Zaželjeno je, da se v nedeljo dobimo v čimvečjem številu. Po stari navadi se bomo pred štartom kronometra malce ogreli in se do Cajnarjev pripeljali preko Bloške planote. Trasa je naslednja: Cerknica – Nova vas – Ravnik – Cajnarje. Dolžina je okoli 27 km. Štart kronometra je v Cajnarjih pri ribogojnici, kjer se dobimo ob 10:30 uri in določimo štartni vrstni red. Najprej štartajo novinci, ostali pa po rezultatih iz prejšnih let. Kronometer poteka na trasi med Cajnarji in Topolom.

Najbolj pridni udeleženci sovičinih kolesarskih akcij v tekočem letu se bomo po posebnih pravilih udarili za prehodni pokal.

PRAVILA KRONOMETRA:

1. Kronometer je dolg 7 km in se ga lahko udeleži vsak.
2. Za prehodni pokal lahko tekmuje vsak, ki se je v tekoči sezoni do kronometra udeležil vsaj sedem sovičinih kolesarskih akcij.
3. Za prehodni pokal se tekmuje po handicap sistemu, izhodišče pa so osebni rekordi. Za debitante je izhodišče rekord proge (trenutno 9 min 39 sek).
4. Razvrstitev za prehodni pokal se določi na podlagi razlike med doseženim časom in osebnim izhodiščem.
5. V primeru enake razlike se kot naslednji kriterij pri razvrstitvi upošteva dosežen čas.
6. V primeru, da sta kriterija iz 4. in 5. točke enaka, se za razvrstitev upošteva spol in starost tekmovalca (ženska ima prednost pred moškim, starejši ima prednost pred mlajšim).
7. Podelitev prehodnega pokala se tudi letos izvede pri Slavku na Rakeku, udeležba na podelitvi pa je obvezna,icon smile - Nedeljska kolesarska tura 7.september 2014 - 6.Sovičin kronometer.

Se vidimo v nedeljo dne 7.9.2014 ob 09.30 uri v Cerknici pri pošti.

POZOR! Tisti, ki gremo do Cajnarjev preko Bloške planote, štartamo iz Cerknice ob 09.30 uri, ostali pridite v Cajnarje ob 10.30 uri.

S sredinimi rundami in petkovimi treningi smo za letos zaključili.

Dodatne informacije dobite na 031 779 375 ali na .

BLIŽAJOČI DOGODKI:

Po zgledu Plesnega društva kolesar, kateri je letos organiziral 8 ur Slivnice v disciplini tek – pohod, bomo mi organizirali kolesarskih 8 ur Slivnice in sicer 13.septembra 2014 (pogoj ugodna vremenska napoved) oziroma prvo naslednjo primerno soboto. Šlo bi za trening tekmo, brez štartnine in brez nagrad.

Lp, Toni.