sovice 300x225 - Nedeljska kolesarska tura 30.september 2012 - 4. Sovičin kronometer

Vzpon na Sinovico se ponaša tudi z odseki s 25% naklonom.

Pozdravljeni kolesarji!

V nedeljo se nas je na štartu nedeljske trase zbralo sedem kolesarjev. Dane, Slavko, Vinko, Sandi, Sabi, Damjan in Toni smo se podali po notranjsko dolenjskih gričkih. Klančki so bili kratki, toda kar strmi. Pika na i je bila Sinovica, ki iz avtomobila ne zgleda tako strma, števec pa je na trenutke pokazal tudi 25% naklona. Na koncu je števec naštel 83 km, ki smo jih prevozili v slabih treh urah in pol s povprečno hitrostjo 24,3 km/h. Ob zaključku naše ture smo na našem poligonu odpeljali še moštveni kronometer v dolžini 7 km in ga prevozili v 10 min in 11 sek s povprečno hitrostjo 41,24 km/h.

sovice 1 300x225 - Nedeljska kolesarska tura 30.september 2012 - 4. Sovičin kronometer

Sovice pri zanimivem kažipotu na Velikem vrhu.

 

To nedeljo je na sporedu naš tradicionalni Sovičin kronometer na relaciji Cajnarje – Topol dolg 7 km. Kronometer je v prvi vrsti tekma samega s sabo, zato ste vabljeni vsi, ki bi radi preizkusili svoje sposobnosti. Zaželjeno je, da se v nedeljo dobimo v čimvečjem številu. Kot je že v navadi, se bomo pred štartom kronometra malce ogreli in se do Cajnarjev pripeljali preko Bloške planote. Trasa je naslednja: Cerknica – Nova vas – Ravnik – Cajnarje – Topol – Cerknica. Dolžina je okoli 45 km.

Najbolj pridni udeleženci sovičinih kolesarskih akcij v tekočem letu se bomo po posebnih pravilih udarili za prehodni pokal. Takih nas je letos dvanajst.

PRAVILA KRONOMETRA:

1. Kronometer je dolg 7 km in se ga lahko udeleži vsak.
2. Za prehodni pokal lahko tekmuje vsak, ki se je v tekoči sezoni do kronometra udeležil vsaj sedem sovičinih kolesarskih akcij.
3. Za prehodni pokal se tekmuje po handicap sistemu, izhodišče pa so osebni rekordi. Za debitante je izhodišče rekord proge (trenutno 9 min 39 sek).
4. Razvrstitev za prehodni pokal se določi na podlagi razlike med doseženim časom in osebnim izhodiščem.
5. V primeru enake razlike se kot naslednji kriterij pri razvrstitvi upošteva dosežen čas.
6. V primeru, da sta kriterija iz 4. in 5. točke enaka, se za razvrstitev upošteva spol in starost tekmovalca (ženska ima prednost pred moškim, starejši ima prednost pred mlajšim).
7. Podelitev prehodnega pokala se tudi letos izvede pri Slavku na Rakeku, udeležba na podelitvi pa je obvezna,icon smile - Nedeljska kolesarska tura 30.september 2012 - 4. Sovičin kronometer.

Se vidimo v nedeljo dne 30.9.2012 ob 09.00 uri v Cerknici pri pošti.

Dodatne informacije dobite na 031 779 375 ali na .

Lp, Toni.