Mitja Rok se vrača na DOS. Štart v četrtek 12.5.2011. Vodja ekipe je še ena Sovica, prav tako lanski DOSovec, Toni Žnidaršič.

 

toni mitja dos 2010 - Mitja Rok gre na DOS 2011

Mitja in Toni pred DOSom 2010

Mitja se po uspešnem kolesarskem letu vrača na dirko, kjer je lani pozitivno presenetil sebe in vse nas, ki smo ga spremljali. Od lanske dirke je napredoval v kolesarski formi in predvsem dozorel v ultra športnika. Leto, ki je minilo, mu je prizaneslo z nesrečami in nenavadnimi prigodami, ki so mu v nekem obdobju pred prvim DOSom burkale življenje. Zdi se, da je našel svojo pot.

Letos se na DOS spet odpravljata dva kolesarja našega društva, tokrat v isti ekipi, saj je Toni Žnidaršič sprejel povabilo in je letos vodja Mitjine ekipe.  Spomnimo, da sta lani oba zaključila dirko, kar pa ni uspelo veliki večini udeležencev. Lansko leto je bilj Mitjin cilj, da na kolesu pride v cilj. Uspelo mu je celo, da je zadnjo etapo, od Nove vasi do Postojne, po domačih cestah prevozil najhitreje od vseh. Tudi od vzornika Jureta.

 

Kaj pričakovati letos?

 

jure mitja dos 2010 - Mitja Rok gre na DOS 2011

Jure Robič in Mitja pred DOSom 2010

Pričakujem, da bosta z Dirko okoli Slovenije opravila bolj suvereno saj je bila lanska dirka za oba velika (pre)izkušnja. Obeta se bolj racionalen nastop ob enaki nepopustljivosti od štarta do cilja. Mitja je šel lani po “uživancijo” in dobil svojo porcijo. Dež, mraz, sodra, veter in “neskončnost” so bili zelo dobra šola. V letu do letošnje dirke je njegovo veselje do kolesarjenja še vedno enako, z nepričakovano zmago na 24 urni dirki v Italijanskem Montellu pa je pridobil tudi na samozavesti.  Mitja ima letos izkušenejšo ekipo, široko podporo prijateljev in znancev ter seveda boljše polovice. Tudi zato je Mitja lahko tako dober.
Sam vem, da bo dal Mitja z veseljem vse od sebe in pričakujem, da bo zadovoljen in izpolnjen v cilju.

 

Kaj je DOS extreme?

DOS ni kolesarski izlet, DOSovci pa ne turisti na kolesu. Toni Žnidaršič je bil lani po tekmi slikovit: “Do ene meje gre za šport, od tam naprej moraš biti pa malo usekan.” 🙂

Mitja Rok je usekan ravno prav, zato pospremimo njega in ekipo na Dirko okoli Slovenije in mu preko SMS sporočil, komentarjev na tej strani in na njegovi Facebook strani pošljimo kakšno vzpodbudo. Spomnim se, kako smo mu lani brali pozdrave prijateljev, ko mu je bilo najtežje in tudi zaradi vseh vas, ki ste ga vzpodbujali, je prišel v cilj!

Vse o Dirki okoli Slovenije najdete na www.dos-extreme.si, kjer bo v živo možno preverjati lokacijo vseh tekmovalcev.