pasica 1maistrovtek - Vabilo na 1. Maistrov tek na Uncu

Maistrov tek na Uncu bo dvakrat prvi. Letos bo prvič na sporedu in še prvi v vrsti tekov za NTP 2009. Prvega pa se ne pozabi nikoli!

Tek organizira PGD Unec v soorganizaciji z več drugimi društvi, ki na Uncu več let pripravljajo že uveljavljeni Maistrov pohod. Trasi teka in pohoda se prekrivate le v poldrugem kilometru, sicer pa sta ločeni. Ker so bili zadnji popravki trase narejeni tik pred zdajci je spremenjena dolžina teka iz predvidenih 6 km na malo bolj ravninskih 8 km.
Pohod in tek nosita ime po slovenskem generalu Rudofu Maistru (29.3.1874 – 26.7.1934), ki je na Uncu prebil zadnje dni svojega življenja in tu umrl.

TRASA:

Štart teka bo na koncu zaselka Hribce, ki leži na tistem koncu vasi Unec, gledano proti Postojni, tam, kjer se konča asfalt, domačini pa tistemu polju pravijo Klančarjeva ograda. Tam bodo izvedeni vsi štarti, trije otroški in članski.
Trasa poteka po široki makadamski cesti. Na začetku se rahlo vzpenja in nato v valovih spušča do obrata, kjer bo okrepčevalnica, v cilj tečemo po enaki poti zato bodite pozorni na mimobrzeče tekače. Kot zanimivost še to, da trasa vodi mimo unške Koliševke in preko nekdanje rapalske meje.

Trase za osnovnošolce so speljane v krogu po travnikih ob koncu vasi in so skoraj v celoti vidne s štartne pozicije. Gre za mehke kros proge, zato ne pozabite na primerno obutev.

DOLŽINA članskega teka: 8 km     
DOLŽINE osnovnošolskih tekov:
700 m za P1/F1
1100 m za P2/F2
1500 m za P3/F3

Maistrov tek trasa - Vabilo na 1. Maistrov tek na Uncu

Okrepčevalnica bo na obratu, torej na 4 km.

VIŠINSKI PROFIL:

Maistrov tek profil - Vabilo na 1. Maistrov tek na Uncu

ČASOVNICA tekmovanja

PRIJAVE bodo zbirali od 8:30 do 10:00 v gasilskem domu Unec, ki je v centru vasi. Prosimo upoštevajte vsa navodila in napotke prijavne ekipe in organizatorjev! Po prijavi se odpravimo proti štartno ciljni ravnici, ki je na koncu vasi. Za parkirna mesta je poskrbljeno na parkiriščih ob poti na štart.
Tečemo na lastno odgovornost, prireditev bo ob vsakem vremenu. Tek poteka po Pravilih NTP 2009.

ŠTART tekov za osnovnošolce je ob 10:30 na travniku Klančarjeve ograde, kjer je tudi cilj.

Časovnica osnovnošolskih tekov:
– P1/F1: 10:30
– P2/F2: 10:35
– P3/F3: 10:45

ŠTART tekov za člane na 8 km je ob 11:00 ob koncu asfaltne poti, kjer bo tudi cilj.

POGOSTITEV in razglasitev rezultatov ter podelitev priznanj bo pred gasilnim domom Unec v centru vasi, takoj po teku članov.

Pazi NOVO! Pred štartom članskih tekov bodo prikazani pravilni in priporočljivi postopki ogrevanja, ki jih pred tekom prepogosto izpustimo. Da ne bodo bolele pretegnjene kite in mišice se pridružite profesorici športne vgoje in trenerki fitnesa Valentini Rebec in se dobro ogrejte.

Če vas zanimajo lanski skupni rezultati vam prilagamo povezavo: NTP 2008

Vse informacije o prireditvi: Ludvik Palčič – 031/305-151 in Dane Leskovec 041/751-117,

Pogrešate kakšno informacijo o prireditvi, ki je pred nami in se je nameravate udeležiti? Imate mnenje ali predlog? Zapišite jih v Komentar – to možnost najdete tu spodaj.

PARTNERJI NTP 2009:  
fso%20120x60 - Vabilo na 1. Maistrov tek na Uncu Izvedbo programa je omogočilo sofinanciranje Fundacije za šport.
Novolit logo - Vabilo na 1. Maistrov tek na Uncu
Novolit d.o.o., Nova vas