Maistrov tek 2010 pasica - Vabilo na 2. Maistrov tek na Uncu

 

Vabljeni znova v družbo tekačic in tekačev Notranjske. Letošnji pokal odpira 2. Maistrov tek, ki bo v soboto 10.4.2010 na Uncu

Tek organizira PGD Unec v soorganizaciji z drugimi društvi, ki na Uncu že nekaj let pripravljajo tradicionalni Maistrov pohod. Pohod in tek nosita ime po slovenskem generalu Rudofu Maistru (29.3.1874 – 26.7.1934), ki je na Uncu prebil zadnje dni svojega življenja in tu umrl.

TRASA:

Štart teka bo na koncu zaselka Hribce, ki leži na tistem koncu vasi Unec, gledano proti Postojni, kjer se konča asfalt, ob Klančarjevi ogradi. Tam bodo izvedeni vsi štarti, torej trije otroški in članski in tam je tudi cilj za vse nastopajoče. Trasi teka in pohoda se prekrivate le v poldrugem kilometru, sicer pa sta ločeni.

Tekaška trasa poteka po široki makadamski cesti. Na začetku se rahlo vzpenja in ker je to prvi klanec v NTP se ga je prijel sloves, da je naporen… pa ni, samo tako se zdi. wink - Vabilo na 2. Maistrov tek na Uncu Nadaljevanje je valovito in trasa se spušča do obrata, kjer bo okrepčevalnica.  Pozor, v cilj tečemo po enaki poti zato bodite pozorni na nasproti brzeče tekače, da ne pride do nenadnih trkov ali objemov. Trasa vodi mimo unške Koliševke in preko nekdanje rapalske meje in kakšen kamen oz. beton, ki spominja na tiste čase je ob poti še videti.

Proge za osnovnošolce so speljane v krogu po travnikih ob koncu vasi in so skoraj v celoti vidne s štartne pozicije. Gre za mehke kros proge, zato ne pozabite na primerno obutev. V primeru razmočenega terena bodo na makadamu.

DOLŽINE osnovnošolskih tekov:

– 700 m za P1/F1
– 1100 m za P2/F2
– 1500 m za P3/F3

DOLŽINA članskega teka je 8 km, kot spodaj predstavljeno:

Maistrov tek trasa - Vabilo na 2. Maistrov tek na Uncu

Okrepčevalnica bo na obratu, torej na 4 km.

VIŠINSKI PROFIL:

Maistrov tek profil - Vabilo na 2. Maistrov tek na Uncu

ČASOVNICA tekmovanja

PRIJAVE bodo zbirali od 8:30 do 10:00 pred gasilskim domom Unec, ki je v centru vasi. Prosimo upoštevaj vsa navodila in napotke prijavne ekipe in organizatorjev! Po prijavi se odpravimo proti štartno ciljni ravnici, ki je na koncu vasi (cca 800m iz centra). Za parkirna mesta je poskrbljeno na parkiriščih v centru in ob poti na štart. Tečemo na lastno odgovornost, prireditev bo ob vsakem vremenu. Tek poteka po Pravilih NTP 2010, torej štartnine za osnovnošolce ni, za člane pa je 10€.

ŠTART tekov za osnovnošolce je ob 10:30 na travniku Klančarjeve ograde, kjer je tudi cilj.

Časovnica osnovnošolskih tekov:
– P1/F1: 10:30
– P2/F2: 10:35
– P3/F3: 10:45

ŠTART tekov za člane na 8 km je ob 11:00 ob koncu asfaltne poti, kjer bo tudi cilj.

POGOSTITEV in razglasitev rezultatov ter podelitev priznanj bo na igrišču za gasilnim domom Unec v centru vasi, takoj po teku članov, predvidoma ob 12:30. Glavno nagrado, lastno zadovoljstvo in veselje, prejmeš takoj po prihodu v cilj. Kdor jo zgreši gre lahko ponovno… wink - Vabilo na 2. Maistrov tek na Uncu

 

Če te zanimajo lanski rezultati klikni na: 1. Maistrov tek – rezultati

Vse informacije o prireditvi: g. Dane Leskovec 041/751-117 ali na dane.leskovec(@)siol.net

Pogrešaš kakšno informacijo o prireditvi, ki je pred nami in se je nameravaš udeležiti? Imaš mnenje ali predlog? Zapiši jih v komentar, ne se “šparat”…

 

PARTNERJI NTP 2010:  
fso%20120x60 - Vabilo na 2. Maistrov tek na Uncu Izvedbo programa je omogočilo sofinanciranje Fundacije za šport.
Športna zveza
Cerknica
Športna zveza Cerknica je nosilec Notranjskega tekaškega pokala 2010

… in ne pozabi, Lepu je tečt!