dos2010 trasa - Dirka okoli Slovenije 2010 in 2 SoviciDirka okoli Slovenije ali DOS Extreme je “naj” kolesarska tekma na slovenskih tleh, ki so jo v tej obliki prvič organizirali leta 2007. Ker je najdaljša in ker velja za najtežjo je za marsikoga tudi najslajša preizkušnja pri nas.

Sovica ima na DOSu 2010 dva kolesarja

Iz kolesarske jate Sovic se jo bosta letos lotila Mitja Rok in Toni Žnidaršič. Letos se je bo udeležilo 67 kolesarjev iz Slovenije in 9 drugih držav in glede na to imamo morda celo najštevilčnejšo ekipo za tako majhno društvo. Nas je namreč 15 kolesarjev, kadar se zelo potrudimo icon7 - Dirka okoli Slovenije 2010 in 2 Sovici

Toni in Mitja sta že 100% osredotočena na dirko in imata letošnjih kolesarskih kilometrov že toliko, da me zapeče tam doli, ko pomislim nanje … Dirke se bosta deležila, da bi jo uspešno končala, zato s tem člankom začenjamo spremljanje njune poti. Najprej do štarta in nato celo pot do Postojne.

Štart in cilj dirke je v Postojni in zadnja, dvanajsta etapa pelje prav čez naše kraje (Nova vas – Postojna; 36,4 km) in če si domačin boš imel odlično priložnost, da ju vzpodbujaš skoraj od doma. Vse o dirki si preberite na uradni spletni strani.

Sledi predstavitev obeh biciklistov in spremljevalnih ekip …

p.s.
Priprave stanejo, udeležba tudi. Oba tekmovalca bosta hvaležna vsakemu donatorju, zato se javi, če te zanima sodelovanje.