brevet start m - Sovica je bila na 200km brevetuVčeraj sem se [Mitja] udeležil svojega prvega breveta, ki ga je organiziral slovenski ultra kolesar Marko Baloh. Najprej vse pohvale organizatorjema (Marko in Irma), za odlično izpeljan brevet. Čeprav nisem niti vedel kaj naj bi to bilo, sem se nekoliko podučil (še wiki) o zadevi, ter spoznal, da je tole prav zabavna stvar icon7 - Sovica je bila na 200km brevetu.

Štartali smo ob 8:00 zjutraj izpred slaščičarne Rašica v Črnučah. Nekaj čez 60 kolesarjev se je postavilo v dolgo kolono dva po dva ter se odpeljalo proti Šenčurju. Trasa je bila naslednja: link. Mislim, da smo bili prava nočna mora za voznike avtomobilov, toda pogled nad dolgo kolono kolesarjev je bil prav neverjeten. Ljudje ob cesti so se čudili, navijali in vzpodbujali kolesarje ki so švignili mimo. “Statistika” breveta pa je naslednja: (neuradni podatki) 4 predrte gume, 1 padec in en nalet (brez posledic). Na srečo jaz nisem bil kriv za nobenega od teh dogodkov. Nalet pa je bil prav adrenalinski icon7 - Sovica je bila na 200km brevetu, ko se je iz nekega grmovja prikazala velika traktorska zverina smo vsi samo pograbili zavorne ročice in se zgužvali en ob drugega. Vonj po smodečih gumah je bil podoben kot pri dirki formule 1 icon7 - Sovica je bila na 200km brevetu. Pri padcu pa je vse se razpletlo brez kake hujše poškodbe, ter samo z nekaj manjšimi odrgninami. Ja tudi to je del kolesarstva … žal.

brevet ts1 m - Sovica je bila na 200km brevetuNaše popotovanje smo zaključili po 9h vožnje (vklučno s postanki). Me pa je močno presenetila homogenost skupine. Nismo se razdelili in preveč pobegnili naprej, temveč smo se grupirali v eno veliko skupino (vsaj 45 kolesarjev) ter celotno pot prevozili skupaj. Na nekaterih klancih smo se nekoliko počakali, da so se nam pridružili tudi ostali, oz da smo ujeli najhitrejše icon7 - Sovica je bila na 200km brevetu. Pred nami je bil ubežnik Jure Robič, ki je udaril svoj tempo z manjšo skupinico (verjetno so mu šli postanki malce na živce), za nami pa se je formirala ponovno ena manjša skupinica, ki je uživala v lezi-kolesih.

Teh 200km je minolo presneto hitro in prav z veseljem je bilo poklepetati z Markotom in ostalimi udeleženci breveta. Zvedel sem en kup zanimivih informacij, in mislim da se bom zagotovo udeležil še kakega.

Še video posnetek, ki je nastal med šlepanjem v skupini (no ja nisem se šlepal celo pot, od Šenčurja pa do vrh Črnivca, sem se potrudil pa tudi malce vlekel icon7 - Sovica je bila na 200km brevetu). Vabim pa vas, da si ogledate tudi fotografije, ki jih je posnel en od kolesarjev [Lipak iz bicikel.com].

Ideja breveta mi je zelo všeč, zato bomo v kratkem (če nam bo vreme še naprej naklonjeno) organizirali tudi enega sovičinega icon7 - Sovica je bila na 200km brevetu.