EN NTP2011 RGB lezeci 300x107 - ELGONova Notranjski tekaški pokal se je prevesil v drugo polovicoBliža se september in s tem nadaljevanje ELGONova Notranjskega tekaškega pokala. Naslednji tek, ki šteje za pokal, je 3. Tek po Blokah. Potekal bo 11.9.2011.

Poletni tekaški premor na Notranjskem je hitro minil in prav kmalu bodo na sporedu jesenske tekaške preizkušnje. Za nami je že pet tekov in prav je, da naredimo kratek povzetek tega, kar se je dogajalo na največjem športno-rekreativnemu dogodku v tem delu naše dežele.

2. aprila smo se tekači zbrali na sedaj že tradicionalnemu uvodu v sezono, 3. Maistrovemu teku na Uncu. 8km dolg tek je privabil 115 tekačev v vseh starostnih kategorijah. To je bilo kljub zelo dobremu vremenu nekoliko manj kot prejšnje leto, vendar je organizator (PGD Unec) kljub temu zelo uspešno izpeljal prireditev. Če ste že malo pozabili, kako je vse skupaj potekalo, si oglejte slike s teka.DSC01323 300x200 - ELGONova Notranjski tekaški pokal se je prevesil v drugo polovico

Že čez 14 dni so se tekači potili na sicer relativno kratkem, a najstrmejšem vzponu v pokalu. Seveda govorimo o 9. Teku na Križno goro. Sončno in mrzlo jutro nas je pozdravilo na štartu. In bili smo prav veseli takega vremena, saj je v zadnjih 4 letih kar trikrat močno deževalo. 120 tekačev se nas je pognalo proti vrhu tega 860 visokega hriba na Ložem. Udeležba je bila glede na prejšnje leto za okrog 10 odstotkov večja, kar je bilo lepo potrdilo za organizatorje teka – ŠD Križna gora. Podoživite še enkrat tek s klikom na GALERIJO.

Pomlad je bila za tekače na Notranjskem res aktivna. Ko so se noge dobro spočile in pridelale še nekaj dodatnih tekaških kilometrov, je bil na vrsti Kraljevski vzpon na Slivnico. Ta 9,5km dolga proga, na kateri je potrebno premagati slabih 600m višinske razlike, je bila že od nekdaj magnet za vse tekače, ki se prvega maja zberemo v Grahovem in odtečemo čarovnicam naproti. Tudi tu je bilo vreme organizatorjem naklonjeno, tako da so lahko TKD Sovica in grahovski gasilci v miru poskrbeli, da je vse potekalo brezhibno. Udeležba je bila nekoliko nižja kot prejšnje leto. Ali je bil vzrok za to dež, ki je ponoči namočil progo, ali je bil zato kriva kresna noč, ne vemo :).  SLIKE s teka na 1114m visoko coprniško goro.6056249 300x225 - ELGONova Notranjski tekaški pokal se je prevesil v drugo polovico

Tekači smo imeli do naslednjega teka nekaj več časa. S tekom v hrib smo za nekaj časa zaključili. Zato pa je bil na vrsti že 15. Tek ob Cerkniškem jezeru. Tek z najdaljšo tradicijo na Notranjskem ponuja ravninsko, 9,3km, dolgo progo. Ker tek poteka v začetku junija sta vročina in sopara že kar stalnica prireditve. ŠZ Cerknica je predstavila tek in nasploh ELGONova Notranjski tekaški pokal v najlepši možni luči. Tudi udeležba zato ni izostala. Teka se je udeležilo kar 175 tekačev, kar je 25 več kakor v lanskem letu. Še eno potrdilo, da so fantje na pravi poti. Obsežna galerija teka ob največjem slovenskem jezeru, ki ga sicer ta trenutek zaradi izredne suše ni prav veliko, se nahaja TUKAJ.

Kot zaključek spomladanskega dela pokala pa se je odvijala novost v letošnjem pokalu. To je bil Olimpijski tek v Logatcu. Samo teden dni premora od zadnjega teka v pokalu ni zmotilo tekačev, ki so se teka množično udeležili. Teklo je 199 tekačev in tekačic v vseh kategorijah. TSK Valkarton Logatec je organiziral tudi netekmovalni tek na 3,3km, kjer so prav tako zabeležili množico rekreativcev in rekreativk. Olimpijski tek se je tako že ob svojem prvencu uspešno vključil v ELGONova NTP. Utrinki s teka.4175953 300x225 - ELGONova Notranjski tekaški pokal se je prevesil v drugo polovico

Hiter izračun nam pove, da se je povprečno vsakega teka v pokalu letos udeležilo 149 tekačev iz vseh koncev Slovenije. Za primerjavo s sezono 2010, kjer je v spomladanskem teku pokala teklo povprečno na tekmo 138 tekačev.

No, pa naj bo statistike in podatkov dovolj 🙂

V septembru se spet srečamo na 3. Teku po Blokah, ki bo v nedeljo, 9.11. 2011 s pričetkom ob 10h. Razpis se že nahaja na straneh organizatorja, to je ŠD Bloke. RAZPIS – 3. Tek po Blokah. Objavili pa ga bomo tudi na naših straneh.

24.9.2011 bo Tek po Polhovih stopinjah. Zaključek pa v oktobru, ko bo 9.10. na sporedu Tek po Rakovem Škocjanu.

Pridružite se nam tudi na Facebooku.


PARTNERJI ElgoNOVA NTP 2011:
Športna zveza Cerknica je nosilec Notranjskega tekaškega pokala 2011
fso%20120x60 - ELGONova Notranjski tekaški pokal se je prevesil v drugo polovico
Izvedbo pokala je omogočilo sofinanciranje Fundacije za šport.
elgonova big logo 270 - ELGONova Notranjski tekaški pokal se je prevesil v drugo polovico

Generalni sponzor pokala je podjetje Elgo Nova

nkr3 - ELGONova Notranjski tekaški pokal se je prevesil v drugo polovico

Medijski sponzor pokala so NKR novice

In ne pozabite: Lepu je tečt icon smile - ELGONova Notranjski tekaški pokal se je prevesil v drugo polovico