V naši druščini je velik dosežek uspel še eni Sovici. Tekačem dolgoprogašem po suhem in na smučeh ter ultra kolesarjem se je pridružila ultra triatlonka.  Anita Kos je končala svoj prvi Ironman triatlon.

Anita Kos ironman celovec11 - Anita Kos - Ironman med Sovicami

Anita začenja maratonski tek, tik po koncu kolesarjenja.

Minulo nedeljo, 3. 7. 2011 je v Celovcu potekal triatlon serije Ironman, kjer tekovalci opravijo s 3,8 km plavanja, 180 km kolesarjenja in 42,2 km teka. Gre za kvalifikacijsko tekmo za vsem poznan Ironman Hawaii, kjer konec sezone poteka svetovno prvenstvo v tem triatlonu.

Naša članica, Anita Kos je že dolgo zaljubljena v triatlon in najraje ima take, “tadolge”.  Kot tekačica dolgoprogašica je pred časom treningom dodala še plavanje in kolesarjenje ter se posvetila še četrti disciplini – prehrani. Nedavno je kot prva diplomantka dietetike v Sloveniji zaključila študij ravno z diplomo o prehranski podpori športnika med nastopom na Ironman triatlonu.

Trem opravljenim “polovičkam” je zdaj dodala še uspešen nastop na pravem Ironmanu in si s tem izpolnila sanje. S preizkušnjo je opravila izvrstno in nad pričakovanji. Njen čas je 10 ur 42 minut in nekaj sekund, za kar je morala kolesarit povprečno nad 30 km/h in tečt odlične 3 ure in 30 minut na maratonu.

Noro kajne. Za to je bila pridna na treningih skozi celo leto. Pod vodstvom trenerjev Triatlonskega kluba Ljubljana, Martina, Miha in “botra” njenega nastopa Mitja Morija, je svoj pogum in odločnost nadgradila z močjo in hitrostjo. Postala je (po nekaterih podatkih) osma Slovenka, ki ji je uspelo končati Ironman!

Anita, veseli smo, da letiš z nami! Zdaj vemo za vedno – YOU ARE AN IRONMAN!

Več o Aniti in njeni poti najdete na www.anitakos.com