V nedeljo, 14.10. 2012, bo v Rakovem Škocjanu zadnji tek v ELGONova Notranjskem tekaškem pokalu 2012.

Trasa je speljana po makadamski cesti, ki vodi skozi gozd in mimo večino naravnih posebnosti parka. Člani bomo po tej trasi tekli dva kroga, otroci pa, kot vedno, krajše razdalje. Start in cilj teka ne bo pri Hotelu Rakov Škocjan, ampak 300m naprej pri domu Rak, to je Centru šolskih in obšolskih dejavnosti, kjer bo tudi parkirno mesto in vse dogajanje po teku. Trasa teka ostaja enaka, kljub temu, da je bilo mogoče zaslediti informacije o obratni smeri trase. Ker se želimo natančno in striktno držati pravil našega pokala in poskrbeti za največje zadovoljstvo tekačev in tekačic, smo ugotovili, da sprememba smeri teki med tekočo tekaško sezono ni mogoča, zato trasa ostaja enaka. Bomo pa v prihodnje o tem razmislili.

Štarti tekov to nedeljo se bodo zvrstili takole:NTP 20121 - 9. Tek po Rakovem Škocjanu

  • 10:00 kategoriji P1/F1 na 600 m
  • 10:05 kategoriji P2/F2 na 1000 m
  • 10:15 kategoriji P3/F3 na 1600 m
  • 10:30 člani in članice na 9,8 km
  • ZEMLJEVID PROGE
  • skocjan trasa1 - 9. Tek po Rakovem Škocjanu

   Okrepčevalnice: 1

   Teče se dva kroga v smeri od doma Rak proti Velikem naravnem mostu. Start in cilj sta na istem mestu, pred Centrom šolskih in obšolskih dejavnosti.

   Start otroških kategorij je na istem mestu kot štart za člane. Otroci tečejo v isti smeri kot člani in se na polovični razdalji njihove trase obrnejo in tečejo v cilj, ki bo na istem mestu kot štart.

   Trasa: makadam

   VIŠINSKI PROFIL PROGE

   skocjan profil1 - 9. Tek po Rakovem Škocjanu

   Profil označuje en krog od starta do cilja, ki ga pretečemo 2x. Trasa bo primerno označena.

   Trasa v resnici ni tako strma, le višinski profil ima malo nerodno skalo icon7 - 9. Tek po Rakovem Škocjanu

   PRIJAVE bodo zbirali od 8:30 do 9:40 pred Centrom šolskih in obšolskih dejavnosti. Prosimo upoštevajte vsa navodila in napotke prijavne ekipe. Tečemo na lastno odgovornost, prireditev bo ob vsakem vremenu. Tek poteka po Pravilih ELGoNova NTP 2012. Štartnina je za člane 10 €, za teke otrok štartnine ni.

   Kako do startnega mesta:

   Zborno mesto je pri domu Rak, Centra šolskih in obšolskih dejavnosti. Če prihajate po avtocesti, zapeljete z nje na Unec in na koncu vasi zavijete desno na lokalno cesto proti Postojni. Po nekaj kilometrih vas tabla usmeri v Rakov Škocjan. Dom je na desni ob robu večje jase.
   Iz cerkniške smeri v Podskrajniku zavijemo levo proti Zelšam, skozi vas, po enem kilometru levo, čez 300m desno in naprej mimo hotela do doma Rak.

   Vse informacije o prireditvi dobite pri ga. Ladi Klančar na oziroma na gsm: 051/310-477.

   Tudi letos bomo za tekače, ki se bodo udeležili vseh tekov v pokalu, pripravili na slavnostni prireditvi po koncu sezone v Kulturnem domu v Cerknici posebna priznanja. Torej še dodaten razlog več, da se udeležite vseh osmih tekov in se s tem zapišete med najbolj vztrajne tekače na Notranjskem. Tisti, ki ste bili na Maistrovem teku in na Križni gori, Slivnici, Cerkniškem jezeru in Logatcu, Blokah, Polhovih stopinjah, pridite tudi v Rakov Škocjan:)


   Že zdaj vas vse vabimo na zaključno slovesnost ELGONova NTP 2012, ki bo v Kulturnem domu Cerknica 24.10.2012 ob 19:00. Več informacij o tej prireditvi sledi.

    

   PARTNERJI           ElgoNOVA NTP 2012:
   fso%20120x60 - 9. Tek po Rakovem Škocjanu Izvedbo programa je omogočilo sofinanciranje Fundacije za šport.
   Športna zveza
   Cerknica
   Športna zveza Cerknica je nosilec Notranjskega tekaškega pokala 2012

   elgonova big logo 270 - 9. Tek po Rakovem Škocjanu

   Generalni sponzor pokala je podjetje Elgo Nova

   In ne pozabite: Lepu je tečt icon smile - 9. Tek po Rakovem Škocjanu