Danes je v Cerknici potekal 1. Tek po ulicah pustne Cerknice, ki je bil uvod v ELGONova Notranjski tekaški pokal 2013.

Tek je privabil skoraj 120 tekačic in tekačev iz različnih koncev Slovenije. Mrzlo jutro je prineslo nekaj novega snega, kar pa organizatorjev – Pustno društvo Cerknica in ŠZ Cerknica ni zmotilo. Ob 10:00 so se na progo podali najmlajši na 500m, sledili so jim nekoliko starejši otroci na 800m in tik pred članskim tekom še najstarejši osnovnošolci. Vsi teki so se končali pred občinsko stavbo. Ob celotni progi je bilo zbranih veliko gledalcev, ki so bodrili tekače in poskrbeli za odlično vzdušje.NTP 2012

foto: Ivan Kebe

 

Članice in člani smo na progo krenili ob pol enajstih, odtekli pa smo dva kroga in pol po središču Cerknice. Skupna razdalja teka je bila slabih 3,7km. Pri članih je zmago slavil Sebastjan Puš, stari znanec naših tekov, drugi je pridrvel Denis Guzelj, ki stopničk v pokalu ne izpusti kar tako, tretji pa je bil Martin Vadnu, ki je odlično zastopal domače vrste. Pri članicah je slavila Polona Kopač, za njo je pritekla Kristina Bele, tretja pa je bila Tina Mavrič. Vse tri z odličnimi časi.

Pohvaliti velja prav vse, ki ste danes prišli in uspešno premagali progo in zimo :)

REZULTATI ABSOLUTNO – POPRAVLJENO

Fotografij s teka zaenkrat še nimamo veliko. Objavite jih ali nam pošljite povezavo do galerije. Z veseljem jo bomo objavili.

PARTNERJI ElgoNOVA NTP 2013:

Generalni sponzor pokala je podjetje Elgo Nova
Izvedbo programa je omogočilo sofinanciranje Fundacije za šport in občine Cerknica fundacija za šport
 Elgo Nova– podpornik in donatorznak_obcina-cerknica_napis-zgoraj

In ne pozabite:  Lepu je tečt!  :)