Pozdravljeni kolesarji!sovice2012 300x194 - Zaključek kolesarske sezone in 4.Sovičin kronometer

Za nami je še ena uspešna kolesarska sezona. Jata sovic se je v šestih mesecih na razne nedeljske, praznične in maratonske ture podala kar 35-krat. Vreme nam je tudi letos šlo na roke, tako smo skupaj prekolesarili skoraj 3.400 km. Za primerjavo naj povem, da smo jih v prejšni sezoni v 30-ih ponovitvah prekolesarili 3.000 km. Na turcah se nas je povprečno vozilo slabih sedem kolesarjev, kar je malenkost manj kot lani, vendar je treba ob tem povedati, da se je kar nekajkrat zgodilo, da sta kljub slabšemu vremenu na turo odšla dva ali trije kolesarji, kar pa na koncu nekoliko zmanjša povprečno udeležbo. Tudi letos so se nam pridružili novi obrazi, kar pri vsem skupaj najbolj veseli.  Na turah se nas je zbralo 25 različnih kolesarjev in kolesark, še dodatni trije pa so prišli zgolj na kronometer. Absolutni rekorder je Slavko, ki se je naših kolesarskih druženj udeležil kar 32-krat. Povzetek letošnjih sovičinih kolesarskih akcij si lahko ogledate v Statistika Sovica.

Po običaju sezono zaključimo s kronometrom in tako je bilo tudi tokrat. Četrtega Sovičinega kronometera se je minulo nedeljo udeležilo 13 kolesarjev. Žal letos na štartu ni bilo nobenega dekleta niti nobenega povabljenega kolesarja, nas je pa na ogrevanju pospremil Pero. S sedem kilometrsko razdaljo med Cajnarji in Topolom je najhitreje opravil Mitja z izvrstnim časom 9 minut in 40 sekund, kar pomeni, da se počasi bliža rekordu proge. Sedaj zaostaja samo še sekundo. Prehodni pokal pa je po naših posebnih pravilih pripadel Romanu, ki je svoj osebni rekord izboljšal za neverjetnih 1 minuto 13 sekund. Izpostaviti velja še Vinkota, Frenka in Anžeta ki so tudi občutno popravili osebne rekorde. Kar lepo sta svoj čas izboljšala tudi Sabi in Slavko. Vinko in Anže sta se pridružila Mitji in Sabiju v Klubu 40. Kdo bo naslednji, pa bomo videli v naslednjih sezonah. Seznam udeležencev kronometra z doseženimi rezultati si lahko ogledate v TABELI dosežkov.

Po končanem kronometru smo pri našem najzvestejšem članu v prijetnem ambijentu nazdravili uspešni sezoni ter pokramljali o načrtih za naslednjo sezono. Tu je nekaj slikc iz piknika prejšni vikend, ko je kronometer odpadel zaradi dežja. Tukaj pa so slikce na obratu kronometra, spodaj pa iz štartno ciljnega prostora in med dirko ter iz podelitve pokala.

Se vidimo spet nekje aprila naslednje leto.

Lp, Toni.[nggallery id=2]