V nedeljo, 16.6.2013, TSK Valkarton Logatec organizira Olimpijski tek. To bo letošnji šesti tek v ELGONova Notranjskem tekaškem pokalu.

Organizator je želel tek preseliti v okolico Sekirice, vendar je prišlo do zapletov pri trasi zaradi lastništva in bo tako tek letos ostal na isti trasi kot v prejšnjih letih. Prav tako se je zapletlo pri datumu, tek je bil predviden za v soboto, tudi tu je prišlo do spremembe. Tek bo tako v nedeljo, 16.6.2013 s štartom pred tovarno Valkarton. Organizator se vsem tekačicam in tekačem opravičuje in prosi za razumevanje, da trasa ostane na istem mestu. 

NTP2013 lezec - Vabilo na Olimpijski tek Logatec

Proga Olimpijskega Teka je večinoma ravninska, primerna za vse vrste tekačev. Tek na 9,8km bo štel za skupno točkovanje v ELGO Nova NTP-ju, tek na 3,3km pa bo rekreativnega in netekmovalnega značaja. Otroci bodo tako kot na vseh tekih doslej, štartali v treh različnih kategorijah. Štart vseh tekov bo pred tovarno Valkarton v Logatcu. Tek vseh kategorij poteka po asfaltu. Tek na 9,8km in rekreativni tek potekata po isti trasi, le da tekači na daljši trasi progo premagajo trikrat.

Olimpijski tek zaključuje uspešen spomladanski cikel ELGO Nova Notranjskega tekaškega pokala.

Rekreativni tek na 3,3km:

Štart ob 9:00 izpred tovarne Valkarton. Teče se en krog po asfaltnih ulicah Logatca. Štartnine za osnovnošolce, ki se bodo udeležili te razdalje ni, za odrasle pa znaša 3 EUR. Tek je netekmovalne narave, namenjen tistim, ki se jim zdi proga na 9,8km prezahtevna ali drugim, ki jim ležijo krajše razdalje. Podelitve na tej razdalji ni. Vsak tekač dobi osvežilni napitek in spominsko majico.

Osnovnošolski teki, ki štejejo za ELGO Nova NTP 2013:

P1/F1: 600m – štart ob 9:30

P2/F2: 1000m – štart ob 9:35

P3/F3: 1900m – štart ob 9:45

Štartnina za osnovnošolce je 2eur. Vsak tekač dobi napitek in majico. Štart vseh tekov izpred Tovarne Valkarton.

Članski tek za ELGO Nova NTP na 9,8km:

Pozor! Člani tečejo 3 kroge, članice pa le 2. Tako je proga za člane dolga 9,8km, za članice pa 6,5km. Štartnina za člane in članice znaša 10 EUR. Vsak dobi majico, napitek in malico. Štart je ob 10:00 izpred tovarne Valkarton. Tek poteka po pravilih pokala.

Prijave bodo zbirali na parkirišču pred tovarno Valkarton:

– Od 8:00 do 8:45 ure  deklice, dečki  in rekreativci
– Od 8:00 do 9:30 ure  članice in člani za NTP

Prosimo upoštevajte napotke prijavne ekipe. Teče se na lastno odgovornost. Prireditev poteka v vsakem vremenu. Štartne številke so vračljive!

Razglasitev rezultatov bo predvidoma ob 11:30.

Kako je bilo lani, si oglejte tukaj.

Dodatne informacije: Darko Slabe – 041 524 293; .  Za še več informacij, ki vsebujejo tudi zemljevid vseh prog, kliknite na spletno stran organizatorja teka TSK Logatec.

Tudi letos bomo za tekače, ki se bodo udeležili vseh tekov v pokalu, pripravili na slavnostni prireditvi po koncu sezone v Kulturnem domu v Cerknici posebna priznanja. Torej še dodaten razlog več, da se udeležite vseh devetih tekov in se s tem zapišete med najbolj vztrajne tekače na Notranjskem. Tisti, ki ste bili v Cerknici na pustnem teku, na Maistrovem teku in na Križni gori in Slivnici in na Cerkniškem jezeru, ne smete manjkati v Logatcu ;).

Če imate kakršnekoli predloge, mnenja ali graje, vas pozivam, da jih sporočite na . Z vašimi predlogi skušamo pokal narediti še boljši, tako da smo veseli vsakega mnenja.

PARTNERJI ElgoNOVA NTP 2013:

Generalni sponzor pokala je podjetje Elgo Nova
Izvedbo programa je omogočilo sofinanciranje Fundacije za šport in občine Cerknica fso%20120x60 - Vabilo na Olimpijski tek Logatec
 elgonova big logo 270 - Vabilo na Olimpijski tek Logatec– podpornik in donatorznak obcina cerknica napis zgoraj - Vabilo na Olimpijski tek Logatec

In ne pozabite:  Lepu je tečt!  icon smile - Vabilo na Olimpijski tek Logatec