Križna gora s svojimi klanci in lepim razgledom z vrha znova vabi.EN NTP2011 RGB pokoncni1 - Vabilo na 9. Tek na Križno goro

V nedeljo, 17.4.2011, bo v organizaciji Športnega društva Križna gora na sporedu tradicionalni deveti Tek na Križno goro. To bo druga tekma v seriji ElgoNOVA Notranjskega tekaškega pokala 2011.

Križna gora velja za najbolj strm klanec v našem pokalu. Da pa je premagljiva, kaže vsakoletna množična udeležba na tem teku in to kljub temu, da je v zadnjih treh letih na dan tekme deževalo, so tekači radi prihajali in preizkušali svoje sposobnosti.

Tek za člane je nespremenjen in se začne v Ložu na asfaltu in poteka po cesti do naselja Sveta Ana, kjer zavije desno na kolovoz, ki se pne do vrha Križne gore. Cilj je med cerkvijo in zvonikom na samem vrhu gore. Prireditelji sprejemajo tudi prijave pohodnikov, ki se želijo udeležiti te množične prireditve.

Organizatorji so v lanskem letu uvedli novost za otroke ter jim skrajšali proge. Vse otroške proge se končajo prav na vrhu gore, tako da so otroci deležni velikega navijanja s strani njihovih staršev ter odraslih tekačev in pohodnikov, saj so ti v času otroškega štarta že na cilju.

krizna gora trasa - Vabilo na 9. Tek na Križno goro Zemljevid proge

Trasa poteka najprej po asfaltu(2,7km), nato pa zavije na kolovoz do vrha.

Dolžine:

4,1 km za člane (štart v Ložu)

Osnovnošolski teki:

– 300 m za kat. P1/F1
– 1000 m za kat. P2/F2
– 1300 m za kat. P3/F3

Rekord proge (članski):

M: 0:17:37 – Borut Malavašič (2007)
Ž: 0:20:42 – Simona Žabjak (2006)

Kako pridete do Loža, kjer bo zbiranje prijav in štart, si oglejte TUKAJ.

 

 

 

Višinski profil proge:

krizna gora profil - Vabilo na 9. Tek na Križno goro

PRIJAVE: Prijave bodo zbirali od 8:00 do 9:30 pred stavbo Kovinoplastike Lož. Prosimo upoštevajte vsa navodila organizatorjev. Štartnina je 10€ za tekače in pohodnike, ki se želijo prijaviti in prejeti simbolično darilo ter klobaso na vrhu. Otroci, kot vedno v NTP, tečejo brezplačno.
Tečemo na lastno odgovornost, prireditev bo ob vsakem vremenu. Tek poteka po PRAVILH ElgoNOVA NTP 2011.

Ker smo na prvem teku na Uncu opazili pomanjkanje deklet v članskih kategorijah, vas še posebej vabimo, da pridete na Tek na Križno goro. Z nekaj truda in športne sreče lahko odnesete tudi katero od medalj ali pokalov 🙂

START teka na 4,1 km za člane je ob 10:00 v Ložu.

START vseh treh osnovnošolskih tekov je ob 10:45 hkrati. Organizator bo poskrbel za prevoz otrok do Svete Ane. Zadnjič bo kombi iz Loža odpeljal ob 9:40, zato bodite pozorni. Od tam se boste s svojim štarterjem odpravili na štart. Kategorija P3/F3 ima štart pri Sveti Ani, kategorija P2/F2 pri kapelici, ki je tik ob progi pri vhodu v gozd, kategorija F1/P1 pa štarta na ravnici po prvem ostrem ovinku pod vrhom.

Po prihodu vseh udeležencev v cilj na vrhu gore, sledi pogostitev in razglasitev rezultatov ter podelitev medalj in pokalov za najboljše.

Vse informacije o prireditvi dobite na spodnjih kontaktih:
Nejc Kordiš, 040 324 266 in Matej Zakrajšek, 041 985 291

Po pogovoru z organizatorji slednji tokrat obljubljajo lepo vreme in hitro progo 🙂 Oglejte si vremensko napoved za Lož.

Preverite še rezultate iz lanskega leta.

NOVO!

Letos bomo za tekače, ki se bodo udeležili vseh tekov v pokalu, pripravili na slavnostni prireditvi po koncu sezone v Kulturnem domu v Cerknici posebna priznanja. Torej še dodaten razlog več, da se udeležite vseh osmih tekov in se s tem zapišete med najbolj vztrajne tekače na Notranjskem. Tisti, ki ste bili na Maistrovem teku, torej na Križni gori ne smete manjkati :).

Če imate kakršnekoli predloge, mnenja ali graje, vas pozivam, da jih sporočite na . Z vašimi predlogi skušamo pokal narediti še boljši, tako da smo veseli vsakega mnenja.

PARTNERJI           ElgoNOVA NTP 2011:
fso%20120x60 - Vabilo na 9. Tek na Križno goro Izvedbo programa je omogočilo sofinanciranje Fundacije za šport.
Športna zveza
Cerknica
Športna zveza Cerknica je nosilec Notranjskega tekaškega pokala 2011

elgonova big logo 270 - Vabilo na 9. Tek na Križno goro

Generalni sponzor pokala je podjetje Elgo Nova

nkr3 - Vabilo na 9. Tek na Križno goro

Medijski sponzor pokala so NKR novice

In ne pozabite: Lepu je tečt icon smile - Vabilo na 9. Tek na Križno goro