ELGONova Notranjski tekaški pokal se nadaljuje s četrtim tekom v letu 2014, Tekom ob Cerkniškem jezeru, ki bo tako kot lani, dolg 11,5km.

Športna zveza Cerknica vas vabi v nedeljo, 1.6.2014, ob 9:30 na Cerkniško jezero. Štart in cilj teka za vse kategorije bo pri gostišču Kebe na koncu asfalta (kmalu po vasi Dolenje jezero). Poleg je velik parkirni prostor. Podelitev in zaključek prireditve bo na štartno-ciljnem prostoru. Sebastjan in prijatelji so pripravljeni.

Razpored vseh štartov je sledeč:Celozaslonski zajem 27.4.2014 220351 - Vabilo na 18. Tek ob Cerkniškem jezeru

  • 9:30 kategoriji P1/F1 – 700 m
  • 9:35 kategoriji P2/F2 – 1000 m
  • 9:45 kategoriji P3/F3 – 1500 m
  • 10:00 člani in članice na 11,5 km

Štart vseh tekov bo tokrat na isti črti, kot cilj vseh tekov.

Trasa 11,5 km: Štart pri gostilni Kebe, tek čez most proti Ribiškemu kotu, v križišču pri Ribiškem kotu v smer vasi Otok, naravnost prav preko Otoka nato v križišču za Laze desno proti Zadnjemu kraju skozi gozd do naslednjega križišča, kjer zavije desno (ne gor v klanec) nadaljuje do ceste ob jezeru, kjer zavije levo in nato naravnost proti Ribiškem kotu in naprej preko mostu do cilja na začetku asfalta. Štart in cilj je na istem mestu.

Proga je večji del ravninska, le čez vas Otok se rahlo vzpne in spusti nazaj na gladino jezera.
Celozaslonski zajem 15.5.2013 225719 - Vabilo na 18. Tek ob Cerkniškem jezeru
Okrepčevalnic bo letos kar pet, tako da bo za hidracijo dobro poskrbljeno.
Štart in cilj mladine bo na ciljni črti članskega teka. Vsaka kategorija bo imela obrat na polovici svoje dolžine tako, da udeleženci pritečejo nazaj v štartno ciljni prostor.
PRIJAVE: Prijave bodo zbirali od 8:00 do 9:10 na prireditvenem prostoru pri gostišču Kebe, poleg je veliko parkirišče. Prosimo upoštevajte vsa navodila in napotke prijavne ekipe. Tečemo na lastno odgovornost, prireditev bo ob vsakem vremenu. Tek poteka po pravilih ELGONova NTP 2014.

Štartnina je za članski tek 10 €, za otroke je 2 eur.P6024444 - Vabilo na 18. Tek ob Cerkniškem jezeru

Štartne številke se po koncu teka vračajo.

Kako je bilo v prejšnjih letih si oglejte na tej povezavi.

Kakšno vreme se nam obeta, si oglejte tukaj.

Vse informacije o prireditvi: in

Pridružite se nam tudi na  Facebooku.

Tudi letos bomo za tekače, ki se bodo udeležili vseh tekov v pokalu, pripravili na slavnostni prireditvi po koncu sezone v Kulturnem domu v Cerknici posebna priznanja. Torej še dodaten razlog več, da se udeležite vseh osmih tekov in se s tem zapišete med najbolj vztrajne tekače na Notranjskem. Tisti, ki ste bili na Maistrovem teku in na Križni gori ter Slivnici, ne smete manjkati na Cerkniškem jezeru :).

Če imate kakršnekoli predloge, mnenja ali graje, vas pozivam, da jih sporočite na . Z vašimi predlogi skušamo pokal narediti še boljši, tako da smo veseli vsakega mnenja.

PARTNERJI ElgoNOVA NTP 2014:

Generalni sponzor pokala je podjetje Elgo Nova
Izvedbo programa je omogočilo sofinanciranje Fundacije za šport in občine Cerknica fso%20120x60 - Vabilo na 18. Tek ob Cerkniškem jezeru
 elgonova big logo 270 - Vabilo na 18. Tek ob Cerkniškem jezeru– podpornik in donatorznak obcina cerknica napis zgoraj - Vabilo na 18. Tek ob Cerkniškem jezeru

In ne pozabite:  Lepu je tečt!  icon smile - Vabilo na 18. Tek ob Cerkniškem jezeru