TKD Sovica in PGD Grahovo – izlet Mangart
grahovo predel1 300x214 - TKD Sovica in PGD Grahovo - izlet Mangart

Pot Grahovo – Predel

TKD Sovica in PGD Grahovo organizirata izlet za člane/članice s športno aktivnostjo na tretji najvišji vrh v Sloveniji – Mangart (2679 m).

Odhod je v soboto, 16. julija 2016 ob 6.00  iz Grahovega pred gasilnim domom.

Pot nas bo z gasilskimi kombiji in osebnimi avti vodila iz Grahovega preko Rateč in Trbiža na nekdanji mejni prehod Predel. Od tam pa bomo šli po cesti za Mangart.

Na Mangartsko sedlo se bomo po cesti vzpeli s tekaškimi rolkami in gorskimi ali cestnimi kolesi, tekači pa bodo to razdaljo pretekli. Dolžina iz Predela do Mangartskega sedla je cca. 12 kilometrov, višinska razlika 970 m. To je najvišje ležeča gorska cesta v Sloveniji s konstantnim naklonom 10% in več. Ostali se s kombiji in osebnimi avti odpeljete na vrh Mangartskega sedla in nas tam počakate.

predel mangart1 - TKD Sovica in PGD Grahovo - izlet Mangart

Pot Predel – Mangart (tekaške rolke, kolesarji, tekači)

Na Mangartskem sedlu se bomo podprli z golažem, nato pa ob 10.uri startamo iz Mangartskega sedla (1906 m) na vrh Mangarta (2679 m) po slovenski smeri. Vzpon traja cca 2 uri po varovani poti (obvezna planinska oprema!). Sestop bo po italijanski smeri in traja cca 1,5 ure.

Mangart1 - TKD Sovica in PGD Grahovo - izlet Mangart

Mangart 2679m

Po sestopu sledi povratek proti domu. Vmes se bomo zapeljali še v dolino Trente skozi Kekčevo deželo, nato sledi prehod preko prelaza Vršič v Kranjsko goro in naprej domov proti Notranjski.

Predviden prihod nazaj v Grahovo med 18. in 20. uro.

Zaradi lažje organizacije (prevoz z gasilskimi kombiji + osebnimi avti, hrana) se prijavite najkasneje do četrtka, 14. julija 2016 na eni izmed spodnjih številk.

Mladoletnim članom/članicam je mogoč izlet le v spremstvu staršev!

IZLET POTEKA NA LASTNO ODGOVORNOST!

Info in prijave:

Milan (041553499)