Rezultati 20. Teka ob Cerkniškem jezeru

Danes je na Dolenjem Jezeru v organizaciji ŠZ Cerknica potekal jubilejni, 20. Tek ob Cerkniškem jezeru, ki šteje za točke ELGONova Notranjskega tekaškega pokala 2016.

ntp 2016 1 - Rezultati 20. Teka ob Cerkniškem jezeru

Teka se je v odraslih in otroških kategorijah udeležilo 210 otrok, skupaj z netekmovalnim, cicitekom, pa je teklo nekaj malega manj kot 250 tekačič in tekačev!
Zjutraj zelo ugodno vreme za ta letni čas, je na traso, ki poteka na Cerkniškem jezeru in obronkih Javornikov, privabilo veliko število tako otrok, kot tudi odraslih.
Tek so otvorili predšolski otroci, ki so se pognali na 200m dolgo progo. Nekoliko kasneje so sledili še štarti šolske mladine in ob 10.00 štart glavnega teka. Ob 10.05 se je pričel tudi netekmovalni tek na 3.8km, ki poteka samo po ravnini in je zelo primeren za začetnike.

Zmagovalec 20. Teka ob Cerkniškem jezeru je postal znan gorski tekač – Sebastjan Zarnik, drugi je bil Uroš Rozman, na najnižjo stopničko se je zavihtel Martin Ramšak. Pri ženskah je slavila Valentina Rebec, druga je bila Kristina Bele pred Katarina Ožbolt.

20. Tek ob Cerkniškem Jezeru – rezultati absolutno
20. Tek ob Cerkniškem Jezeru – rezultati po kategorijah

20. Tek ob Cerkniškem Jezeru – točkovanje absolutno
20. Tek ob Cerkniškem Jezeru – točkovanje po kategorijah

Obsežna fotogalerija teka je tule.

Podelitev in zaključek prireditve je potekal pri gostišču v neposredni bližini. Najboljšim so medalje in pokale podelili predstavniki pokrovitelja teka, Ydrie Motors in dva olimpijca, Janez Ožbolt in Samo Gostiša.

Naslednji tek v ELGONova Notranjskem tekaškem pokalu bo Tek po sledeh medveda v Loškem potoku, ki bo 13.8.2016.

PARTNERJI ElgoNOVA NTP 2016:

Generalni sponzor pokala je podjetje Elgo Nova
Izvedbo programa je omogočilo sofinanciranje Fundacije za šport in občine Cerknica fso%20120x60 - Rezultati 20. Teka ob Cerkniškem jezeru
 elgonova big logo 270 - Rezultati 20. Teka ob Cerkniškem jezeru– podpornik in donatorznak obcina cerknica napis zgoraj - Rezultati 20. Teka ob Cerkniškem jezeru

In ne pozabite:  Lepu je tečt!  icon smile - Rezultati 20. Teka ob Cerkniškem jezeru