pasica bloke - Vabilo na 1. Tek po Blokah

 

Notranjski tekaški pokal gre na Bloke. Sredi septembra bomo spoznali še drugo novo tekaško prireditev v NTP 2009, prvi Tek po Blokah.

NTP 2009 v jesenskem delu ponuja še tri preizkušnje. Prva je na Blokah, druga v Loški dolini in zaključek znova v Rakovem Škocjanu. Najprej vabljeni na otvoritev druge nove tekaške trase v letošnjem pokalu, na 1. Tek po Blokah, ki bo v nedeljo 13. septembra v organizaciji Športnega društva Bloke in OŠ Nova vas.

ZEMLJEVID PROGE

Trasa: Start je poleg travnatega igrišča v Novi vasi. Teče mimo osnovne šole in naprej po asfaltni cesti in že v Nemški vasi zavije desno, nato v gozd po kolovozni poti in se zopet priključi na cesto proti vasi Volčje. Pri cerkvi v Volčjem zavije desno na kolovozno pot v smeri vasi Runarsko. Tu je okrepčevalnica. Na dveh tretjinah proge zavije desno v gozd (spet okrepčevalnica) in preko vzpetine nadaljuje v vas Veliki Vrh in nato do ulice novega naselja v Novi vasi. V križišču nasproti podjetja Novolit nadaljujemo naravnost po pločniku ter po 100 m zavijemo desno proti cilju. Cilj je na isti točki kot start.

Dolžina:

– 6,7 km za člane
Osnovnošolski teki:
550 m za P1/F1
1100 m za P2/F2
1600 m za P3/F3

trasa nova - Vabilo na 1. Tek po Blokah

VIŠINSKI PROFIL PROGE:

Več na http://www.geopedia.si

Trasa je primerna za vsakogar. Na progi sta 2 okrepčevalnici in okrepčilo na cilju.

 

Dolžina na prikazenem profilu je krajša, ker zanjih 100m ni bilo merjenih. Višinski profil in karta izmerjena z GPS napravo Garmin Forerunner 305 ob jasnem vremenu v poletnem času. Natančnost cca +/- 10m.

tek po Blokah09   profil - Vabilo na 1. Tek po Blokah


PRIJAVE:
Prijave bodo zbirali na igrišču za OŠ Nova vas od 8:00 do 9:30. Prosimo upoštevajte vsa navodila in napotke prijavne ekipe. Tečemo na lastno odgovornost, prireditev bo ob vsakem vremenu. Tek poteka po Pravilih NTP 2009.

ŠTART teka na 6,7 km za člane je ob 10:30 izpred brunarice ob nogometem igrišču. Cilj je na istem mestu.

ŠTART teka za osnovnošolske kategorije je na isti črti, kot za člane, po naslednjem razporedu:
– P1/F1: 10:00
– P2/F2: 10:05
– P3/F3: 10:15

Štartnina je za odrasle 10€, za teke v osnovnošolskih kategorijah štartnine ni.

Potrebujete več informacij? Kontakt: Janez Milavec – 041/717-383; in spletna stran organizatorja teka na www.sd-bloke.si

Dobimo se na teku, dobimo se na Blokah!

Pogrešate kakšno informacijo o prireditvi, ki je pred nami in se je nameravate udeležiti? Imate mnenje ali predlog? Zapišite jih v Komentar – to možnost najdete tu spodaj.

PARTNERJI NTP 2009:  
fso%20120x60 - Vabilo na 1. Tek po Blokah Izvedbo programa je omogočilo sofinanciranje Fundacije za šport.
Novolit logo - Vabilo na 1. Tek po Blokah Novolit d.o.o., Nova vas
Obcina%20Cerknica 60 - Vabilo na 1. Tek po Blokah

Občina Cerknica in Športna zveza Cerknica, ki je nosilec NTP 2009

 oron 150 - Vabilo na 1. Tek po Blokah Lokalna kabelska postaja TV Oron