Tek%20okoli%20cerkniskega%20jezera pasica - Vabilo na 12. Tek okoli Cerkniškega jezera

Tretja tekaška prireditev v sklopu NTP 2008 je Tek okoli Cerkniškega jezera, ki bo v nedeljo 1.6.2008 ob 10:00 v Ribiškem kotu na Cerkniškem jezeru. V organizaciji TD Notranjska in Občine Cerknica bo izvedena že dvanajsta ponovitev teka, tokrat z nekaterimi novostmi. Teki za osnovnošolce bodo pred tekom za člane! Razpored vseh štartov je sledeč:

• 10:00 kategoriji P1/F1 – 700 m
  • 10:05 kategoriji P2/F2 – 1000 m
  • 10:15 kategoriji P3/F3 – 1500 m
  • 10:30 člani in članice na 9,3 km

Štart tekov za mladino bo enak cilju, torej bodo starši tokrat res lahko spremljali otroke na štartu in jih pozdravili ob prihodu v cilj. Fino, ne wink - Vabilo na 12. Tek okoli Cerkniškega jezera

ZEMLJEVID PROGE:
Trasa 9,3 km: Štart v križišču pod Ribiškim domom v smeri Javornikov v klanec, v prvem križišču levo in nato po urejenem makadamu v gozdu do križišča za Laze oz. Otok, kjer zavijemo levo, čez vas Otok in nato ob jezeru do cilja.

Okrepčevalnica
bo na križišču za vas Otok.
Otroci bodo tekli v nasprotni smeri, po ravninskem delu proge. Štart in cilj mladine bo na ciljni črti članskega teka, torej bodo tekli ob jezeru proti vasi Otok. Vsaka kategorija bo imela obrat na polovici svoje dolžine tako, da udeleženci pritečejo nazaj v štartno ciljni prostor.

Rekord proge (9,3 km):

M: 30:24 – Rihtarič David (2006)
Ž: 39:25 – Anita Kos (2007)

Dostop do Ribiškega kota:
Dovoljeno bo parkiranje na asfaltiranem parkirišču pred vstopom na območje jezera (tik za vasjo Dolenje jezero). Cesta bo zaprta vse do Ribiškega kota, tako da bomo imeli tekači 1,2 km ravne ceste na voljo za ogrevanje. Upajmo, da brez motečih avtomobilov.

Tek%20okoli%20cerkniskega%20jezera topo - Vabilo na 12. Tek okoli Cerkniškega jezera

VIŠINSKI PROFIL PROGE:

Proga je večji del ravninska, le na začetku in čez vas Otok (2x) se rahlo vzpne in strmo spusti.

Višinski profil in karta izmerjena z GPS napravo Garmin Forerunner 305 ob oblačnem vremenu v spomladanskem času. Natančnost cca +/- 5m. Višinski profil izdelan s pomočjo SportTracks.

Tek%20okoli%20cerkniskega%20jezera profil - Vabilo na 12. Tek okoli Cerkniškega jezera

PRIJAVE: Prijave bodo zbirali od 8:30 do 9:45 na prireditvenem prostoru za Ribiškim domom (na hribčku nad štartom). Prosimo upoštevajte vsa navodila in napotke prijavne ekipe. Tečemo na lastno odgovornost, prireditev bo ob vsakem vremenu. Tek poteka po Pravilih NTP 2008! Štartnina je za člane in pohodnike 10 €, za otroke brezplačno.

Rezultati prejšnjih let: 2006, 2007 (v rezultatih NTP 2007)

VREME: napoved za Cerknico.

Vse informacije o prireditvi:

Pogrešate kakšno informacijo o prireditvi, ki je pred nami in se je nameravate udeležiti? Imate mnenje ali predlog? Zapišite jih v Komentar – to možnost najdete tu spodaj.

PARTNERJI NTP 2008:
fso%20120x60 - Vabilo na 12. Tek okoli Cerkniškega jezera Izvedbo programa je omogočilo sofinanciranje Fundacije za šport.
Obcina%20Cerknica 60 - Vabilo na 12. Tek okoli Cerkniškega jezera Občina Cerknica
oron 150 - Vabilo na 12. Tek okoli Cerkniškega jezera Lokalna kabelska postaja TV Oron
VD logotip 46 - Vabilo na 12. Tek okoli Cerkniškega jezera Vrhunski dosežek, raziskovalno glasilo o vzdržljivosti, moči in kondiciji