Pozdravljeni kolesarji!

Udeleženci nedeljskih tur so spoznali vse čare skupinskega kolesarjenja, zato je padla ideja, da bi se dobivali tudi med tednom.

 

SREDINA RUNDA

Po zgledu nekaterih društev oziroma skupin bomo tudi mi imeli svojo rundo. Trasa je naslednja: Grahovo – Klance – Pudob – Vrhnika – Markovec – Pudob – Stari trg – Nadlesk – Klance – Grahovo. Štart in cilj sta v Grahovem pri pošti, krog pa nanese natanko 35 km. Runde se seveda lahko udeleži vsakdo, tempo pa bomo prilagajali udeležencem nedeljskih tur. Rundo bomo vozili ob sredah, začetek pa bomo prilagajali glede na zunanje temperature in sončni zahod.

Scenarij izvedbe je naslednji: zberemo se ob dogovorjeni uri pri cerkniški pošti in se za ogrevanje odpeljemo do grahovske pošte, kjer sledi leteči štart. Do Gornjega jezera se peljemo s tempom, katerega zmoremo vsi. Vzpon na Klance izpeljemo poljubno, vendar hitro. V kolikor se skupina razbije, se na vrhu prelaza počakamo in se proti Danam poženemo takoj, ko prelaz prečka zadnji. Po Loški dolini se vozimo hitro, vendar tempo prilagodimo šibkejšim. V kolikor kdo odpade od skupine, je krog v Loški dolini speljan tako, da se ta kolesar lahko skupini pridruži nazaj kasneje. Vzpon na Klance izpeljemo po istem scenariju kot prvič. Od Gornega jezera do Grahovega se ne čaka nikogar. V Grahovem se zberemo vsi udeleženci runde in se razpeljemo do Cerknice. Pričakovati je, da se bo tempo skozi sezono stopnjeval, zato zainteresirani ne odlašajte z začetkom.

 

PETKOV TRENING

Pregovor pravi, da enkrat ni nobenkrat. Zato se bomo tudi mi med tednom dobivali dvakrat. Petek je primeren dan, aktivnost pa smo poimenovali kar Petkov trening. Na ta dan trasa ne bo vedno enaka, pa tudi izvedba bo lažja kot ob sredah. Scenarij je naslednji: zberemo se ob dogovorjeni uri pri cerkniški pošti, odpeljemo en krajši krog, vmes pa nekaj odsekov dolgih približno 5 km odpeljemo nekoliko hitreje. Seveda lahko v dogovoru z udeleženci naše srečanje izpeljemo tudi drugače, bistvo je na odpeljanih nekaj hitrih kilometrih.

Nekaj možnih krogov:

krog UE Cerknica – štirje hitri odseki, 

krog Bloška planota – dva hitra odseka,

krog Loška dolina – dva hitra odseka.

 

Dodatne informacije dobite na 031 779 375 ali na .

Se vidimo ob sredah in petkih v Cerknici pri pošti.

Lp, Toni