Drage kolesarke, dragi kolesarji in ostali ljubitelji kolesarjenja!

Za nami so približno tri četertine sezone. Od prve aprilske nedelje smo opravili 17 nedeljskih tur, štiri praznične ture in štiri maratone. Skupaj smo opravili že skoraj 2.500 km, povprečna udeležba na naših akcijah pa je 6,4 kolesarjev na turo. Vsaj enkrat se je do sedaj udeležilo skupnega kolesarjenja 23 kolesarjev, med temi sta dve punci. Zadnje tri številke so za malenkost nižje od lanskih predvsem na račun nekaterih poškodb. Kljub temu veseli podatek, da so se nam tudi letos pridružili novi kolesarji. Tudi letos je najvestnejši Slavko, saj se je od naših 25-ih akcij le teh udeležil kar 23-krat. Letos smo uvedli tudi torkovo rundo in petkovo srečanje z namenom krajšega a predvsem hitrejšega kolesarjenja. Zelo dobro je od začetka kazalo predvsem torkovi rundi, kasneje pa je zadeva povsem zamrla. Razlog je predvsem v tem, da se je glavni pobudnik teh akcij poškodoval, kot vsaka novost pa tudi ta zamisel potrebuje nekoga, ki zadevo nekoliko poriva naprej.

Pred nami je predvidoma še mesec in pol skupnih druženj, sedem nedelj in predvidoma še dva maratona, katera bomo opravili na soboto. Zadnjo nedeljo v septembru oziroma v primeru slabega vremena prvo primerno nedeljo v oktobru pa se v počastitev zaključka sezone zberemo na našem tradicionalnem 7 km dolgem kronometru.

Sovičin kronometer je v prvi vrsti tekma vsakega posameznika zase, ker pa smo kolesarji kot vsi drugi tudi malce tekmovalni, se radi pomerimo tudi z ostalimi. Na kronometer povabimo tudi tiste “taprave” kolesarje iz našega okoliša, da se lahko večina nas vsaj enkrat letno malce primerja z njimi. Na našem kronometru ne podeljujemo medalj, imamo pa prehodni pokal. Ker pa so razlike med nami kar velike, smo v izogib temu, da bi prehodni pokal doma hranila samo eden ali dva kolesarja, sprejeli pravila, ki omogočajo osvojiti ta pokal vsem. Naj jih strnem v nekaj točk:

1. Kronometer je dolg 7 km in se ga lahko udeleži vsak.
2. Za prehodni pokal lahko tekmuje vsak, ki se je v tekoči sezoni do kronometra udeležil vsaj sedem sovičinih kolesarskih akcij.
3. Za prehodni pokal se tekmuje po handicap sistemu, izhodišče pa so osebni rekordi. Za debitante je izhodišče rekord proge (trenutno 9 min 39 sek).
4. Razvrstitev za prehodni pokal se določi na podlagi razlike med doseženim časom in osebnim izhodiščem.
5. V primeru enake razlike se kot naslednji kriterij pri razvrstitvi upošteva dosežen čas.
6. V primeru, da sta kriterija iz 4. in 5. točke enaka, se za razvrstitev upošteva spol in starost tekmovalca (ženska ima prednost pred moškim, starejši ima prednost pred mlajšim).
7. Podelitev prehodnega pokala se izvede v enem od cerkniških lokalov, po dogovoru lahko tudi kje drugje, če se tam dobi kaj za odžejat, ;), udeležba na podelitvi pa je obvezna, :).

Trenutno je devet takih, ki so se udeležili vsaj sedem skupnih sovičinih kolesarjenj. Nekaj jih je zelo blizu temu, ostali pa pridružite se nam, pa ne zaradi prehodnega pokala, ampak zato, ker nam je v skupini super in resnično uživamo, pa skoraj vedno gremo kam drugam.

Lp, Toni.