Drage kolesarke, dragi kolesarji in ostali ljubitelji kolesarjenja!gorjanci 4 300x204 - Sovičine kolesarske akcije 2013

Za nami je približno polovica sezone in čas je za prvo analizo. Od prve lepe aprilske nedelj, to je od 14.aprila, smo se do konca junija na skupna kolesarska potepanja podali šestnajstkrat. Skupaj smo prekolesarili že dobrih 1.700 km. Poleg klasičnih nedeljskih in prazničnih tur smo prekolesarili tudi tri maratone. Dva sta bila nekaj posebnega. Pri prvem smo se prvič zapeljali na drugi konec Slovenije in tako smo letos spoznavali prekmurske ceste. Drugi je bil poseben zaradi dolžine, saj smo se podali na pot dolgo preko 250 km, maraton pa smo poimenovali kar ultramaraton. Zelo preseneča udeležba na maratonih, saj se nas povprečno zbere kar 12 kolesark in kolesarjev. Tudi na klasičnih turah je udeležba v porastu, saj se nas povprečno zbere dobrih devet kolesark in kolesarjev. Kar šest se nas je kolesarskih akcij udeležilo več kot desetkrat, pa tudi naslednjih osem ne zaostaja prav veliko. Žal so sestavni del kolesarjenja tudi padci. Letos beležimo le enega bolj resnega, vendar pa je ravno na tem prišlo do hujše poškodbe, tako da je naš Damjan trenutno v fazi okrevanja.

Pred nami je še druga polovica naših skupnih druženj, poleg že ustaljenih tur in maratonov je premierno v planu kolesarjenje po tujih gorskih cestah (Grossglockner) ter tura preko našega najvišjega asfaltiranega prelaza in najvišje asfltirane ceste (Vršič in  Mangart). Zadnjo nedeljo v septembru oziroma v primeru slabega vremena prvo primerno nedeljo v oktobru pa se v počastitev zaključka sezone zberemo na našem 7 km dolgem kronometru.

Ob tej priložnosti bi rad na naše ture povabil tudi nove udeležence, tiste ki bi radi spoznali čare skupinske vožnje in uživali v nekaj urnih potepanjih po bližnji in malo manj bližnji okolici.

Lp, Toni.