Vsi tekači so uživali v lepem vremenu, ki je omogočilo, da je proga bila zato suha in hitra. Veliko tudi navijačev in pohodnikov.

Jutranji pogled skozi okno je marsikateremu tekaču privabil nasmeh na usta, saj je bilo nebo brez oblačka. Sicer je bilo nekoliko sveže, vendar to ni odvrnilo množice zadovoljnih tekačev, ki so tekli na današnjem teku.

Kot v prejšnjih letih, je ŠD Križna gora tudi letos poskrbelo za brezhibno organizacijo prireditve. Utečena ekipa je poskrbela za dobro označitev proge, smerokaze, okrepčilo na vrhu gore in seveda dobro vzdušje, ki so ga soustvarili tekači. Večina izmed njih je bila prešerne volje, ker so premagali najstrmejši klanec v pokalu. Veliko je bilo tudi navijačev, ki so tekmovalcem z glasnim spodbujanjem pomagali do dobrega rezultata. Že na Sveti Ani nas je pričakalo glasno vzpodbujanje, ki se je do vrha le še stopnjevalo.

Zmagovalke teka na Križno goro 300x225 - Rezultati 9. Teka na Križno goro

Zmagovalke teka na Križno goro

Skupaj se nas je zbralo 68 tekačev v članskih kategorijah. Skupaj z otroki pa je prireditev štela 120 udeležencev. Ne smemo pozabiti niti na pohodnike, ki so prav tako odšli na Križno goro iz Loža.

Tek najboljših je bil zelo hiter. Zmagovalec Boštjan Hrovat je progo pretekel v 16:30, kar je 1min in 7s hitreje od prejšnjega rekorda. Res spoštovanja vreden dosežek. Drugi je bil Toni Habjan, tretji pa zmagovalec z Unca, Marjan Zupančič. Vsi trije so bili hitrejši od prejšnjega najhitrejšega rekordnega časa. Kar prvih sedem moških tekačev je teklo pod 19-imi minutami. To pomeni, da je šlo za najhitrejši tek vseh časov. Pri ženskah smo na prvih mestih videli sveža imena. Zmagovalka je postala Jerneja Mihevc, za njo je v cilj prišla Ajda Pristavec, tretja pa je bila Tjaša Štritof. Čestitke!

Otroci so znova spoznali, da gre za najtežji tek, saj štartajo v klanec in tako ne izkusijo ravnine, kot njihovi starejši sotekači na članskem teku 🙂 Bravo mladi tekači. Čez nekaj let boste prav vi krojili vrstni red na članskem teku!

Na progi je bilo tudi nekaj fotografov: ena GALERIJA se nahaja tukaj, druga pa tule. Če imate tudi vi kaj fotografij, nam jih lahko pošljete na . Lahko nam tudi pošljete povezavo do slik in objavili jo bomo. Ker zaenkrat še nimamo fotografij s štarta, vas pozivamo, da jih delite z nami.

Udeležba je bila kljub temu, da gre za strm klanec, dobra in pričakujemo, da bo udeležba v pokalu še naprej naraščala. Zagotovo pa bi bilo tekačev še več, če ne bi na drugi strani Javornikov na isti dan prav tako potekala druga tekaška prireditev.

REZULTATI:

Rezultati 9.teka na Križno goro po kategorijah

Rezultati 9.teka na Križno goro absolutno

Objavljamo tudi skupno točkovanje po dveh tekih:

ABSOLUTNO

PO KATEGORIJAH

 

Se vidimo na naslednjem teku, ki bo 1.5.2011, ko bomo tekli na Slivnico!

 

PARTNERJI ElgoNOVA NTP 2011:

Športna zveza Cerknica je nosilec Notranjskega tekaškega pokala 2011
fso%20120x60 - Rezultati 9. Teka na Križno goro
Izvedbo pokala je omogočilo sofinanciranje Fundacije za šport.
elgonova big logo 270 - Rezultati 9. Teka na Križno goro

 

Generalni sponzor pokala je podjetje Elgo Nova

nkr3 - Rezultati 9. Teka na Križno goro

Medijski sponzor pokala so NKR novice

 

In ne pozabite: Lepu je tečt icon smile - Rezultati 9. Teka na Križno goro