Rezultati 16. teka na Križno goro

Za nami je uvod Notranjskega tekaškega pokala ebm-papst 2018. Danes smo tekli na 856m visoko Križno goro.

Izjemno poletno vreme je privabilo nekaj manj kot 140 tekačic in tekačev v vseh kategorijah. Križna gora je v zadnjih letih postregla z mrzlim, vetrovnim in deževnim vremenom, letos pa smo, po dolgotrajni zimi, ki se je zavlekla pozno v pomlad, uživali v poletnih temperaturah, ki sicer teku niso prav naklonjene, vendar pa smo na vrhu lahko še dolgo v popoldan uživali v druženju, kar je tudi eden izmed ciljev vseh rekreativnih tekov.

Odrasli tekači in tekačice smo se začeli zbirati v Ložu pri Kovinoplastiki, kjer so potekale prijave, oddali smo tudi prtljago, ki nam jo organizator, ŠD Križna gora, odpelje na vrh Križne gore. Otroški teki potekajo po zadnjem delu odrasle trase, ko se asfalt spremeni v kolovozno pot. Okrepčevalnica na progi je prišla še kako prav, saj je po zadnjih ujmah tudi gozd v tem delu precej razredčen.

Teka se je udeležilo 78 odraslih in 58 otrok, od tega 12 predšolskih, cicitekačev, ki so tekli okrog cerkve na vrhu gore. Pri odraslih je v ženski konkurenci prvič absolutno slavila domačinka Nina Prevec, druga je za njo pritekla izkušena Kristina Bele iz Pivke, na najnižjo stopničko se je zavihtela Damjana Hace. V moški konkurenci je moči dobro razporedil gorski tekač, občasni slovenski reprezentant, Toni Habjan, ki je, kot zanimivost, na letošnjem Kraškem maratonu na krajši preizkušnji na 10.4km zgrešil progo in odtekel kar 11km, pa bil vseeno med 10. absolutno. Drugi je bil postojnski atlet Jaka Grže, na tretjo stopničko se je v velikem slogu vrnil Simon Kočevar, udeleženec OI v Sočiju 2014.

Ne gre pozabiti, da je Križna gora kljub svoji kratki razdalji tudi najbolj strm klanec v Notranjskem tekaškem pokalu, zato ste vsi, ki ste nastopili na teku, zmagovalci. Osebna zmaga in zadovoljstvo pomenita največ. Čestitke vsem!

Otroški teki so zadnji 2 leti krajši, tako organizator otrokom omogoči manj naporen pričetek pokala. Bravo vsem za borbo, saj prav vsi otroci, razen predšolskih, tečejo v klanec.

Veliko je bilo navijačev, pohodnikov. Tekači smo bili tako deležni velike spodbude, zadnja dva kilometra pa je bilo vzdušje res izjemno!

Letošnja novost je izbor najboljšega povprečnega časa tako pri moških, kot tudi ženskah. Na prvem teku sta to postala Romana Jemec Opeka in Gregor Urh, ki sta prejela brezplačni mesečni vadnini tekaških vadb Izišport.

Poleg prekaljenih in znanih obrazov, smo letos videli kar nekaj tekačev, ki so bili na teku prvič. Verjamem, da se vidimo tudi za prvega maja na Slivnici.

Oglejte si rezultate:31093534 2087148621299383 89757910178988032 n - Rezultati 16. teka na Križno goro

16. tek na Križno goro rezultati absolutno

16. tek na Križno goro rezultati po kategorijah

FOTOGRAFIJE TEKA:

Prva fotogalerija se nahaja tule, avtor je Jože Opeka.

Druga fotogalerija Jožeta Opeke – otroci, dogajanje na cilju.

Tretja galerija – J. Opeka – otroci.

Podelitev – Jože Opeka.

Druga fotogalerija avtorice Marije Hribar.

Mario Žnidaršič – fotografije štarta.

Naslednji tek v seriji pokala je kraljevski Tek na Slivnico, ki bo 1. maja 2018 v Grahovem, že 19. po vrsti. Razpis sledi.

Partnerji NTP ebm-papst 2018:

Generalni sponzor pokala je podjetje ebm-papst.
Izvedbo programa je omogočilo sofinanciranje Fundacije za šport, Športne zveze Cerknica in občine Cerknica   fso%20120x60 - Rezultati 16. teka na Križno goro
 14519778 1859873500907694 1047403299859943743 n - Rezultati 16. teka na Križno goro– podpornik in donator                 znak obcina cerknica napis zgoraj - Rezultati 16. teka na Križno goro