3. Tekmo v letošnjem ElgoNOVA Notranjskem tekaškem pokalu je zaznamovala največja udeležba letos. Skupaj nas je na kraljevskem teku na Slivnico in po Grahovem teklo nekaj manj kot 140. Tudi vreme je ubogalo organizatorje, saj so bile razmere za tek idealne. Padel rekord proge.

Sveže jutro, ki je sprva postreglo z oblaki in meglo, nato pa s soncem in tekačem prijetnimi temperaturami, je polepšalo 12. Tek na Slivnico. V Grahovem se nas je zbralo 138 tekačev, ki so tekli v različnih starostnih kategorijah. Da je vse “štimalo” tako kot je to potrebno, so poskrbeli člani TKD Sovice in neutrudljivi grahovski gasilci, ki že od leta 2008 prijazno odstopijo svoje prostore za potrebe teka, hkrati pa s svojo pomočjo veliko pripomorejo k uspešni izvedbi teka.

Začelo se je ob 10h s štartom otroških kategorij. Nabralo se je kar lepo število tekačic in tekačev, ki so se podili po Grahovem. Nekaj stopničk in visokih mest je letos za spremembo odšlo tudi v domačo Osnovno šolo, za kar je potrebno otroke in njihove starše posebej pohvaliti. Lahko so dober vzor svojim vrstnikom!

Bližala se je ura štarta za tek odraslih. Na 9,5km dolgo progo s skupnim vzponom nekaj manj kot 600m se nas je podalo 81 tekačic in tekačev. Proga je bila letos še posebej hitra, kar je pokazal tudi novi rekorder, Gašper Bregar. Vsi ostali smo mu pridno sledili, vsaj v sebi prijaznem tempu. Manjša blatna osvežitev nas je čakala na edini daljši ravnini, kjer je bilo potrebno nekaj previdnosti, da ni prišlo do kakšnega nepotrebnega zdrsa. Pri lovski koči dobra dva km pred ciljem nas je spodbujala velika množica navijačev, ki so dali tekačem še nekaj dodatne motivacije in spodbude, da so opravili z zaključnim vzponom. Po prečkanju ciljne črte smo imeli na  vrhu vodo, čaj, sadje in tudi borovničke, da se slučajno ne bi prehladili :).Veliko je bilo tudi pohodnikov. Nekateri med njimi so se prijavili na brezplačen pohod, po povratku pa jih je v gasilskem domu v Grahovem čakalo toplo okrepčilo.

5016023 1 300x225 - Rezultati 12. Teka na Slivnico

Tek na Slivnico

Padel je rekord proge. Novi lastnik najhitrejše znamke je postal Gašper Bregar, ki je tu slavil že leta 2009. Drugi je bil njegov klubski kolega Domen Zupan, tretji pa vodilni v pokalu, Toni Habjan. Pri puncah je imela najhitrejši korak Valentina Rebec, kmalu za njo je bila v cilju Kristina Bele, tretja pa Marija Trontelj. Vsem iskrene čestitke.

REZULTATI PO KATEGORIJAH

REZULTATI ABSOLUTNO

Po povratku v dolino so nas že čakali objavljeni rezultati ter seveda čevapčiči in pijača :).

Pohvale si zaslužijo vztrajni harmonikaši, ki so nas spodbujali ob progi. To je bila novost letošnjega teka in tekači smo je bili veseli. Ob kilometrskih oznakah so bile napisane tudi motivacijske besede, kar se ne vidi ravno pogosto. Saj ste jih opazili? 🙂

Prireditev je na povezoval oče Teka na Slivnico, Milan Gornik – Lisko. Hvaležni smo mu za njegovo vztrajnost in trud! Brez njega tek na Slivnico ne bi bil to, kar je.

Hvaležni smo sponzorjem, ki podpirajo ta tek. Omogočili so žrebanje nagrad, ki jih je dobila večina tekačev.

5016067 300x225 - Rezultati 12. Teka na Slivnico

Milan Gornik - Lisko

Na koncu je potekala še slovesna razglasitev najboljših. Poudariti pa moramo, da vsak, ki priteče na vrh Slivnice, zasluži pohvalo, saj mora pokazati nekaj truda in vztrajnosti. Bravo kralji in kraljice Slivnice!

Objavljamo skupno točkovanje v pokalu:

PO KATEGORIJAH

ABSOLUTNO

Pri teku na Slivnico so nam pomagali:

Alpod,

Brest pohištvo,

En Krajcar,

5016092 300x225 - Rezultati 12. Teka na Slivnico
Zmagovalke

Eurobox,

Korida,

Tur Servis,

ElgoLine,

Zavarovalnica Maribor,

A-Preles,

Pizzerija Glažek,

Deželna banka Slovenije

 

Jutri bomo na naši strani objavili še več obsežnih fotogalerij, kjer se boste lahko tekači videli.

Naslednji tek v pokalu je 15. Tek ob Cerkniškem jezeru, ki bo 5.6.2011 v Ribiškem kotu pri Cerknici.

Pridružite se nam tudi na facebooku: http:/facebook.com/notranjski.pokal

 

PARTNERJI           ElgoNOVA NTP 2011:
fso%20120x60 - Rezultati 12. Teka na Slivnico Izvedbo programa je omogočilo sofinanciranje Fundacije za šport.
Športna zveza
Cerknica
Športna zveza Cerknica je nosilec Notranjskega tekaškega pokala 2011

elgonova big logo 270 - Rezultati 12. Teka na Slivnico

Generalni sponzor pokala je podjetje Elgo Nova

nkr3 - Rezultati 12. Teka na Slivnico

Medijski sponzor pokala so NKR novice

 

In ne pozabite: Lepu je tečt icon smile - Rezultati 12. Teka na Slivnico