1 - Prispevek o 1. nočnem pohodu na Slivnico ob polni luni

Polna luna (foto: Frenk Vrtarič)

Začelo se je pred nekaj meseci, ko je gospod Miro Kunstek dobil odlično idejo o organiziranih nočnih pohodih na Slivnico ob polni luni. Da se tak projekt dejansko uresniči je potrebno veliko dela, dobre volje, pozitivne energije in znanja. Člani TKD Sovice smo že večkrat dokazali, da imamo vse te vrline in da naše dogodke krasi izjemno vzdušje. Prav nič drugače ni bilo včeraj, ko smo uspešno izpeljali 1. nočni pohod na Slivnico.

51 300x225 - Prispevek o 1. nočnem pohodu na Slivnico ob polni luni

Dogajanje v koči na Slivnici (foto: Frenk Vrtarič)

Številke na moji uri so kazale 19.00, ko se nas je na zbornem mestu v Grahovem zbralo 13 pohodnikov, primerno opremljenih in vrhunsko razpoloženih za osvojitev Slivnice, tokrat v čarobnih pogojih – ko dan prehaja v noč, ki jo krasi polna luna na nebu. Na začetku sem, kot se za pravega predsednika spodobi, nagovoril pohodnike, se jim zahvalil za tako množičen odziv in nam vsem skupaj zaželel srečen, zabaven in poučen pohod.
Nato smo se skupaj odločili, da gremo proti vrhu po Grahovski vlaki, ki je bogata tudi z ostanki bunkerjev 2. svetovne vojne. Vzpon je potekal v pozitivnem vzdušju, saj smo se pohodniki med sabo malo pohecali in si izmenjali nekaj anekdot ter tako sproščeno osvajali višinske metre. Trasa je bila popolnoma primerna za vse pohodnike, tako da nismo imeli nikakršnih težav. Seveda pa so bile na trasi  v prednosti ženske predstavnice, na tem mestu jih moram pohvaliti, saj so Slivnico iz Grahovske strani premagale kar tri, ki so bile cel čas na začelju kolone, kar jim je omogočalo, da so si, s pogledi na moški del odprave, nabirale dodatno energijo in moč 😀

9 300x225 - Prispevek o 1. nočnem pohodu na Slivnico ob polni luni

Udeleženci 1. nočnega pohoda na Slivnico ob polni luni (foto: Frenk Vrtarič)

V pravi družbi so prehojeni kilometri hitro minevali in po eni uri hoje smo prispeli na vrh Slivnice. Osvojeni vrh smo proslavili s svojim pozdravom in si obljubili, da nas bo le- ta krasil na vsakem naslednjem pohodu. Nato smo odšli v kočo na Slivnici, kjer so nas lastniki toplo sprejeli in nam ponudili domačo obaro ter aperitiv 🙂 V tem času so se nam na vrhu pridružili tudi drugi udeleženci 1. nočnega pohoda na Slivnico, ki so štartali iz Cerknice. Med njimi je bil tudi gospod Marjan Turšič, ki je na pobudo našega voditelja, Mira Kunstka, za 1. nočni pohod na Slivnico pripravil tudi potopisno predavanje na temo Pakistan.

Kot se za prave športnike spodobi smo si na vrh Slivnice sami prinesli tudi video projektor in računalnik. Tako nas je lahko naš predavatelj, Marjan Turšič, dejansko še bolj približal dogajanju v Pakistanu, saj je imel pripravljeno izjemno lepo predstavitev, ki je vsebovala veliko vrhunskih in edinstvenih slik ter video posnetkov. Potopisno predavanje je bilo zadetek v polno, saj je med poslušalci izzvalo mnogo pametnih vprašanj na katere so dobili konkretne odgovore od človeka, ki je doživel Pakistan na lastni koži.

Ob 23.00 uri smo se odpravili nazaj v Grahovo, tokrat po drugi poti, ki vsebuje tudi ostanke cerkve svetega Miklavža.
Nekaj minut pred polnočjo smo se vsi pohodniki skupaj srečni, zdravi, zadovoljni in bogatejši za novo izkušnjo vrnili v Grahovo. Preden smo se razšli smo zopet izvedli naš skupinski pozdrav in si obljubili, da se ponovno zberemo čez 1 mesec na 2. nočnem pohodu na Slivnico ob polni luni.

Metka Intihar s svojim nečakom 234x300 - Prispevek o 1. nočnem pohodu na Slivnico ob polni luni

Metka Intihar s svojim nečakom (foto: Maja Intihar)

Svoje vtise o 1. nočnem pohodu na Slivnico ob polni luni nam je zaupala tudi Metka Intihar iz Grahovega, ki je dejala:
“Za nami je  izvrstno športno-kulturno druženje. Pot na Slivnico sploh ni bila naporna in je dejansko primerna za vsakega posameznika. Cel čas sem uživala v dobri družbi, saj sem bila med ljudmi, ki so dobri po srcu in imajo prave človeške vrednote. Na vrhu sem uživala v lepem predavanju in vrhunskemu vzdušju, ki ga znajo pripraviti le člani TKD Sovice. Za konec moram pohvaliti idejnega očeta pohoda, Mira Kunstka, našega potopisnega predavatelja, Marjana Turšiča in vse ostale udeležence, ki so mi polepšali petkov večer. Hvala tudi TKD Sovici, ki skrbi, da se v našem okolju odvijajo pozitivna druženja, ki krepijo prave človeške vrednote. Se vidimo na 2. nočnem pohodu na Slivnico ob polni luni!

Avtor prispevka je predsednik TKD Sovice, Aljaž Gornik.