Po lanskoletni nižji udeležbi, je krivulja v letošnjem ELGONova NTP pozitivno naraščala. Pokal je sestavljalo osem tekov, novinec, Olimpijski tek v Logatcu pa se je izkazal z najvišjo udeležbo. Število tekačev je v vseh kategorijah glede na prejšnje leto naraslo. V otroških kategorijah prednjačijo osnovnošolci z Nove vasi.EN NTP2011 RGB pokoncni - Pregled ELGONova NTP 2011

Za nami je uspešna sezona. Letos je v ELGONova NTP 2011 teklo na osmih tekih 1180 tekačev v vseh kategorijah. Za primerjavo: v letu 2010 je na tekmah NTP-ja teklo 787 tekačev. Hiter izračun nam pove, da je letos teklo 393 tekačev več kot v prejšnji sezoni. Povprečno se je na vsakem teku zbralo 148 tekačev, leto prej pa 113. Največ tekačev, to je 199, se je zbralo v Logatcu. Skupaj z rekreativnim tekom, ki je potekal skupaj z glavnim tekom, pa je bilo na startu preko 300 teka željnih glav.

Od 1180 tekačev, ki so tekli letos v ELGONova NTP 2011, je bilo največ moških – 525, sledi 483 otrok in 172 žensk.  Tistih, ki so nastopili na vseh tekih je bilo letos 23, od tega niti ene ženske predstavnice v odraslih kategorijah! Seznam tekačev z vsemi opravljenimi teki objavljamo na koncu prispevka. Najstarejši tekač, ki se je letos pojavil na teku, je bil France Levec, letnik 1933.

V moški konkurenci smo na osmih tekmah videli kar sedem različnih zmagovalcev. Edini, ki mu je uspelo dvakrat zmagati, je bil Toni Habjan. V ženski konkurenci pa so bile zmagovalke 4, največ zmag je domov odnesla Kristina Bele. Rekordi prog so bili letos izboljšani sedemkrat, kar pove, da je bila konkurenca zelo hitra.

Pri otrocih ravno tako opažamo večjo udeležbo kot v lanskem letu. Še vedno prednjači OŠ Nova vas, sledi Stari trg. Največja šola na tem področju, OŠ Cerknica, pa ima najmanj predstavnikov na notranjskih tekih.

Tekaška pomlad na Notranjskem se je začela s 3. Maistrovim tekom na Uncu. Pregled prvih petih spomladanski tekov v letu 2011 si lahko ogledate TUKAJ

Septembra smo se dobili na 3. Teku po Blokah. 145 tekačev se je pognalo na 6,7km dolgo progo, kar je bilo 44 več kot v letu 2010.

Kmalu zatem je sledil 8. Tek po polhovih stopinjah. Po poplavah, ki so v prejšnjem letu zalile progo in prestavitvi same tekme, je letos vse skupaj potekalo precej bolj posrečeno. 178 tekačev v vseh kategorijah je lepa številka.5016021 - Pregled ELGONova NTP 2011

V oktobru pa je še sklepno dejanje ELGONova NTP 2011, 8. Tek po Rakovem Škocjanu. Nov rekord proge in 113 tekačev je zaznamovalo zadnji tek, ki je služil kot zadnja trening tekma pred maratonom v Ljubljani.

Seveda pa to še ni vse, kar zadeva pokal. Na vrsti je še zaključna prireditev, ki bo v četrtek, 27.10.2011, v Kulturnem domu v Cerknici. Podelili bomo medalje in pokale za najboljše ter pripravili priznanja za tekače, ki so sodelovali na vseh tekih. To so: Ema Bebar, Sara Zidar, Maja Zbačnik, Teja Jenko, Špela Šajn, Anita Žnidaršič, Katja Zidar, Nejc Šraj, Meris Dulič, Matej Zakrajšek, Jure Bebar, Sašo Knap, Mihael Marinč, Sebastjan Puš, Peter Treven, Anton Rok, Anton Gerbec, Jože Otoničar, Drago Blanuša, Milan Gornik, Janez Vereš, Jure Gornik, Janez Klančar. Seveda ste v Kulturni dom vabljeni tudi vsi drugi, ki vas zanima kako je ELGONova NTP 2011 potekal.

Lepu je tečt!

PARTNERJI ELGONova NTP 2011:

Športna zveza Cerknica – nosilec ELGONova Notranjskega tekaškega pokala 2011

Fundacija za Šport je partner ELGONova Notranjskega tekaškega pokala 2011
fso%20120x60 - Pregled ELGONova NTP 2011

Generalni sponzor pokala je podjetje Elgo Nova
elgonova big logo 270 - Pregled ELGONova NTP 2011

Medijski sponzor pokala so bile NKR novice

nkr3 - Pregled ELGONova NTP 2011