NTP2008 uvod - Predstavitev NTP 2008

Notranjski tekaški pokal v sezoni 2008 združuje šest tekov, tri ravninske in tri vzpone. Prireditve, ki so združene v pokalu so vam poznane, saj so vse starejše od samega pokala. Upoštevali smo nekatere predloge, ki ste nam jih, spoštovani tekači, posredovali lansko leto in vse o njih je zapisano v PRAVILIH NTP 2008. Tam najdete seznam tekov in vse kontaktne informacije organizatorjev.

Na preglednem zemljevidu objavljamo tudi LOKACIJE vseh tekov NTP 2008

NOVOSTI V PRAVILIH NTP 2008:

– dodali smo eno kategorijo za ženske (30 – 39 let)
– dodali smo eno kategorijo za otroke (zdaj imamo tri namesto dveh)
– v točkovanju bomo upoštevali le najboljših 5 nastopov

Glavni cilj pokala je približati tek lokalnemu prebivalstvu in ga spodbuditi k redni vadbi. Tekači bodo nagrajeni na vsaki tekmi, tako kot do sedaj, za kar se bomo trudili organizatorji posameznih tekov. Poleg tega bo na vsakem teku najboljših trideset v absolutni razvrstitvi in v kategorijah prejelo točke, ki se bodo seštevale vse do konca. Ker je kategorij veliko (9 za odrasle in 6 za otroke) bo točke prejel skoraj vsak. Tisti, ki bodo zbrali največ točk, bodo na zaključni prireditvi v Rakovem Škocjanu razglašeni kot zmagovalci pokala in bodo prejeli spominski pokal.

Številke, ki povedo, da z nami tečt zmore ”prou usak Notran’c”:

6 je vseh tekov v NTP
3 so ravninski teki
3 so teki v hrib
4 km meri najkrajši tek
14,6 km meri najdaljši tek
53 km lepe Notranjske merijo vsi teki skupaj
100 ljudi pomaga pri izvedbi
590 m meri najvišji vzpon
600 in več nas bo teklo
10 € je štartnina za odrasle
0 € je štartnina za otroke

Veliko pozornosti smo posvetili otrokom. Dodali smo še eno kategorijo za osnovnošolce, urnik tekem pa bomo skušali prirediti tako, da bodo za njih lahko navijali tudi starši, ki sami tečejo na članskih tekih. Tudi otroci se bodo potegovali za veliki pokal, saj za njih velja enak način točkovanja, kot za odrasle. Na koncu bomo razglasili tudi najboljšo osnovno šolo, ki bo tista, katere učenci ji bodo pritekli največ točk. Vsi teki za otroke so brezplačni!

Udeležba na kateremkoli teku pomeni posebno doživetje, saj vsi potekajo ob ali na naravnih znamenitostih Notranjske. Pridružite se nam in izkoristite priložnot za druženje in gibanje v naravi. Tudi če pridete letos kot navijač, boste drugo leto tekač!

NTP 2008 poleg petih organizatorjev soustvarjajo še Športna zveza Cerknica, Fundacija za šport Republike Slovenije, občina Cerknica in občina Loška dolina, ter sponzorji in donatorji. Zavezali smo se, da združeni v pokalu delujemo prostovoljno, ljubiteljsko, enakopravno in v športnem duhu. Le tako bomo tekačem ponudili največ.

Notranjski tekaški pokali (NTP) je bil ustanovljen leta 2006 z namenom povezati tekaške prireditve na Notranjskem, jim dvigniti kakovost in množičnost ter rekreativcem ponuditi možnost udeležbe na vseh. Zdaj se časovno ne prekrivajo več in se tekačem ni potrebno odpovedovati nastopom na priljubljenih prireditvah. NTP združuje dobro znane rekreativne tekaške prireditve na območju Cerknice in Loške doline, ki se jih vsako leto udeležuje več ljubiteljev teka in rekreacije.

PARTNERJI NTP 2008:  
fso%20120x60 - Predstavitev NTP 2008 Izvedbo programa je omogočilo sofinanciranje Fundacije za šport.
Obcina%20Cerknica 60 - Predstavitev NTP 2008 Občina Cerknica
oron 150 - Predstavitev NTP 2008 Lokalna kabelska postaja TV Oron
 VD logotip 46 - Predstavitev NTP 2008 Vrhunski dosežek, raziskovalno glasilo o vzdržljivosti, moči in kondiciji