OŠ Stari trg in Športna zveza Loška dolina pod vodstvom Tatjane Farkaš in neumornim Zdenkom Trudnom sta v nedeljo 28.12.2008 organizirala dobrodelno prireditev na kateri smo lahko tekli ali hodili in s štartnino zbirali denar. 

Teklo nas je 52, hodilo 200 in še 35 otrok povrhu (tekačev in pohodnikov) in to kljub hladnemu, vetrovnemu vremenu in plundrasti cesti. Na poti so nas s čajem in kričajem spodbujali domačini, na vsakem ovinku gasilci in na štartu in cilju še dva ansambla, Polhi in Fletno.

Zbrali smo nekaj čez 1460 € in organizator jih je podaril šest letnemu Blažu Turku, fantu s cerebralno paralizo, ki potrebuje nov invalidski voziček. Če ste imeli namen biti zraven a ste se zaradi slabega vremena obrnili, pa bi Blažu vseeno radi pomagali se obrnite na OŠ Stari trg in denar bo prišel v prave roke. No pa tudi tisti, ki bi to naredili kar tako, kot dobro delo, vas bo Blaž sprejel veselo.

Zahvala velja še vsem donatorjem in prostovoljcem, ki so pripomogli, da smo bili pohodniki in tekači deležni odlične organizacije in pogostitve.