Začeli smo z objavo nekaterih zanimivih člankov revije Vrhunski dosežek. Prvega, ki govori o treningu nogometa mladih že najdete med ČLANKI.VD logotip web - Želite revijo Vrhunski dosežek?

To je RAZISKOVALNO GLASILO O VZDRŽLJIVOSTI, MOČI IN KONDICIJI, posrednik novosti iz mednarodne prakse športnega treniranja. Vir informacij in pripomoček za uspešno treniranje, ki se je v devetih letih ukoreninil med slovenskimi vrhunskimi in rekreativnimi športniki.

Avtor revije je Janez Penca, atlet, trener, prevajalec, profesor angleškega jezika in primerjane književnosti.

Komu je VD namenjen

Trenerjem, športnim pedagogom, zdravnikom, fizioterapevtom in športnikom, ki vedo, da lahko svojo športno rast okrepijo, če tudi sami dobro poznajo stroko, ki so ji zaupali svoje naravne darove.

Kaj prinaša
Znanje o treniranju v elitnem in tekmovalnem športu, o prehranjevanju športnika, zdravljenju športnih poškodb in zaščiti pred njimi ter pretreniranjem, o prehranskih dodatkih in njihovih vplivih na rezultate ter zdravje in o časovnem in vsebinskem načrtovanju treniranja.

Osrednje teme
V žarišču so vzdržljivostni tek, kolesarjenje, smučarski tek, plavanje, veslanje, razvijanje vseh vidikov hitrosti in moči ter kondicijska priprava za športne igre.

Od kod je gradivo
Vrhunski dosežek prinaša izbor člankov iz revij Track Coach, Runner’s World, Sportscience News Journal, Peak Performance, Faster-Higher-Stronger, Coaching Focus, Modern Athlete and Coach, Legkaja atletika, Leistungssport, Journal of Sports Sciences in elektronskih virov.

Kdo so avtorji
Pisci so trenerji svetovnih in olimpijskih prvakov ter rekorderjev in ljudje, ki delajo pri izvorih praktične in teoretične vednosti o vrhunskem treniranju.

Kako izhaja
Šestkrat na leto, vsak drugi konec meseca. Vrhunski dosežek je samo naročniška revija z možnostjo naročila na celoten letnik tekočega leta. Naročnina je 40 evrov ali dva obroka po 20 evrov.

Za naročilo brezplačnega oglednega izvoda pošljite sporočilo na , za naročilo revije pa kliknite NAROČI.

Revijo si boste lahko "pritekli" tudi na tekmah Notranjskega tekaškega pokala 2008. Spremljajte objave na tej strani.