DSCF0006 210x300 - Nedeljska kolesarska tura 7. oktober 2012 - 4. Sovičin kronomterPozdravljeni kolesarji!

Prejšno nedeljo se nas je na štart našega kronometra podalo rekordno število 17 kolesarjev. Dane, Slavko, Vinko, Frenk, Roman, Pile, Desan, Sandi, Sabi, Damjan, Rok, Davor, Mitja, Anže, Pero, Urban in Toni  smo se v Cajnarje podali po dveh straneh. Ob 09.00 je bilo še oblačno vreme, bolj kot pa se je bližal štart kronometra, bolj je deževalo. Vmes se je zgodil še padec Sandija in skupna odločitev je bila, da kronometer prestavimo na naslednjo primernejšo nedeljo. Tako smo prekolesarili le okoli 37 km, potem pa je sledil piknik.

Sovičin kronometer na relaciji Cajnarje – Topol dolg 7 km bomo izvedli to nedeljo. Kronometer je v prvi vrsti tekma samega s sabo, zato ste vabljeni vsi, ki bi radi preizkusili svoje sposobnosti. Zaželjeno je, da se v nedeljo dobimo v čimvečjem številu. Kot je že v navadi, se bomo pred štartom kronometra malce ogreli in se do Cajnarjev pripeljali preko Bloške planote. Trasa je naslednja: Cerknica – Nova vas – Ravnik – Cajnarje – Topol – Cerknica. Dolžina je okoli 45 km.

Najbolj pridni udeleženci sovičinih kolesarskih akcij v tekočem letu se bomo po posebnih pravilih udarili za prehodni pokal. Takih nas je letos dvanajst.

PRAVILA KRONOMETRA:

1. Kronometer je dolg 7 km in se ga lahko udeleži vsak.
2. Za prehodni pokal lahko tekmuje vsak, ki se je v tekoči sezoni do kronometra udeležil vsaj sedem sovičinih kolesarskih akcij.
3. Za prehodni pokal se tekmuje po handicap sistemu, izhodišče pa so osebni rekordi. Za debitante je izhodišče rekord proge (trenutno 9 min 39 sek).
4. Razvrstitev za prehodni pokal se določi na podlagi razlike med doseženim časom in osebnim izhodiščem.
5. V primeru enake razlike se kot naslednji kriterij pri razvrstitvi upošteva dosežen čas.
6. V primeru, da sta kriterija iz 4. in 5. točke enaka, se za razvrstitev upošteva spol in starost tekmovalca (ženska ima prednost pred moškim, starejši ima prednost pred mlajšim).
7. Podelitev prehodnega pokala se tudi letos izvede pri Slavku na Rakeku, udeležba na podelitvi pa je obvezna,icon smile - Nedeljska kolesarska tura 7. oktober 2012 - 4. Sovičin kronomter.

Se vidimo v nedeljo dne 7.10.2012 ob 09.00 uri v Cerknici pri pošti.

Dodatne informacije dobite na 031 779 375 ali na .

Lp, Toni.