Pozdravljeni kolesarji!DSCF0006 210x300 - Nedeljska kolesarska tura 13.oktober 2013 - 5.Sovičin kronometer

Na koncu sezone nam vreme malce nagaja. Upajmo, da pregovor “v tretje gre rado” drži in za zaključek sezone izvedemo kronometer to nedeljo.

Kronometer je v prvi vrsti tekma samega s sabo, zato ste vabljeni vsi, ki bi radi preizkusili svoje sposobnosti. Zaželjeno je, da se v nedeljo dobimo v čimvečjem številu. Po stari navadi se bomo pred štartom kronometra malce ogreli in se do Cajnarjev pripeljali preko Bloške planote. Trasa je naslednja: Cerknica – Nova vas – Ravnik – Cajnarje. Dolžina je okoli 27 km. Štart kronometra je v Cajnarjih pri ribogojnici, kjer se dobimo ob 10:30 uri in določimo štartni vrstni red. Najprej štartajo novinci, ostali pa po rezultatih iz prejšnih let. Kronometer poteka na trasi med Cajnarji in Topolom.

Najbolj pridni udeleženci sovičinih kolesarskih akcij v tekočem letu se bomo po posebnih pravilih udarili za prehodni pokal.

PRAVILA KRONOMETRA:

1. Kronometer je dolg 7 km in se ga lahko udeleži vsak.
2. Za prehodni pokal lahko tekmuje vsak, ki se je v tekoči sezoni do kronometra udeležil vsaj sedem sovičinih kolesarskih akcij.
3. Za prehodni pokal se tekmuje po handicap sistemu, izhodišče pa so osebni rekordi. Za debitante je izhodišče rekord proge (trenutno 9 min 39 sek).
4. Razvrstitev za prehodni pokal se določi na podlagi razlike med doseženim časom in osebnim izhodiščem.
5. V primeru enake razlike se kot naslednji kriterij pri razvrstitvi upošteva dosežen čas.
6. V primeru, da sta kriterija iz 4. in 5. točke enaka, se za razvrstitev upošteva spol in starost tekmovalca (ženska ima prednost pred moškim, starejši ima prednost pred mlajšim).
7. Podelitev prehodnega pokala se bo izvedla na kraju, ki ga bomo udeleženci kronometra določili na cilju. Udeležba na podelitvi je seveda obvezna,icon smile - Nedeljska kolesarska tura 13.oktober 2013 - 5.Sovičin kronometer.

Se vidimo v nedeljo dne 13.10.2013 ob 10.00 uri v Cerknici pri pošti.

POZOR! Tisti, ki gremo do Cajnarjev preko Bloške planote, štartamo iz Cerknice ob 10.00 uri, ostali pridite v Cajnarje ob 11.00 uri.

Dodatne informacije dobite na 031 779 375 ali na .

Lp, Toni.