Mitja Rok s spremljevalno ekipo z našim Tonijem na čelu, danes štarta na svoji četrti zaporedni Dirki okoli Slovenije. Izstrelitev je ob 20:25 v Postojni!

Mitja Rokmitja rok1 - Mitja Rok danes štarta na DOSu, fant, ki med drugim skrbi tudi za to, da naša spletna stran teče na zanesljivih strežnikih (Slo-Design) bo danes spet poskrbel, da bomo njegovi navijači dobra dva dni mencali, malo manj spali in z njim v mislih tavali naokoli. V četrto se bo spopadel z ekstremno dirko, ki neprekinjeno poteka po cestah, skorah ob mejnih robovih države v dolžini nekaj manj kot 1300 km.

Tudi letos je v ekipi njegova ljuba Andreja, ki skrbi za Mitjev duševni mir in prehrano. Ekipo vodi Toni Žnidaršič, ki je tudi sam že prevozil DOS (2010) in sta z Mitjem tandem tretjič zapored. Ključnima osebama so v podporo Mitjevi izbrani prijatelji, tudi že izkušeni spremljevalci na podobnih dirkah, Jure Ličen celo sam DOSovec in z izkušnjo RAAMa… Vse o letošnji dikri je tukaj. Upamo, da ga bo mogoče spremljati tudi preko spleta.

V zadnjih treh DOSih je Mitja izboljševal svoj končni čas in uvrstitev. V vseh treh nastopih je bil najhitrejši izmed vseh v zadnji etapi od Nove vasi do Postojne, saj vodi trasa čez njegovo / naše Grahovo, kjer ga domači pozdravi podžgejo in odnesejo do cilja. Pozdravimo ga tudi letos!

Marko Baloh ga je na svojem blogu uvrstil med favorite za vrhunsko uvrstitev. Izjemen kompliment fantu, ki je na zemljevid kolesarstva priletel šele dobra tri leta nazaj. V tem času se mu je povsem posvetil in prikazal izjemen napredek. Zadnja leta vozi pod trenerskim očesom izvrstnega kolesarja, letošnjega šampiona, Mateja Mugerlija in danes je Mitja favorit na Dirki okoli Slovenije!

Mitja je dobro razpoložen, videli smo ga veliko trenirat v letošnji neprijazni zimi, njegov prvi DOS je bil vremensko en najbolj zahtevnih in želimo mu, da svoji nepopustljivosti doda še bogate izkušnje in v prihajajočih vremensko “pestrih” dneh doseže svoje sanje.

 

 

Mitja in ekipa SREČNO!!! Sovica leti z vami.