LOKOSTRELSKA SEKCIJA TKD SOVICA – VABI K VPISU!

ŽELIŠ STRELJATI Z LOKOM?

Lokostrelska sekcija TKD SOVICA, te z veseljem sprejme medse v eno od kategorij (mlajše deklice/dečki, deklice/dečki, kadetinje/kadeti, mladinke/mladinci, členice/člani, veteranke/veterani)

Za trening potrebuješ le športno obutev in športna oblačila vso ostalo opremo boš na začetku dobil pri nas.

Treningi so vsak TOREK in PETEK ob 17.00 v dvorani Selizijanskega centra Cerknica (Farovžu) Tabor 29, Cerknica. Takrat se lahko preizkusite v streljanju z lokom, in izveste več o treningih.

Informacije tudi na ali

gsm: 070 826 843 – Matjaž

Vse v zlato!

 

Predstavitev LOKOSTRELSTVA

Lokostrelstvo je dinamičen in zanimiv šport za prav vse generacije, ki je razvit povsod po svetu. Od nekdaj je bilo lokostrelstvo cenjena veščina. Od strelčevih spretnosti in natančnih zadetkov je bil odvisen razvoj generacij. Lokostrelstvo je zanimiv šport, ki združuje fizično moč in psihično stabilnost. Poleg samokontrole in spoznavanja naravnih zakonitosti bo dodaten izziv tudi optimalna nastavitev loka, puščic in dodatne opreme. Ob vsem tem pa boste spoznali nove prijatelje in doživeli nove pustolovščine.

 

LOKOSTRELSTVO kot šport

Lokostrelstvo je olimpijski šport, ki za vrhunski rezultat zahteva celega človeka. Osnovna oprema vsakega lokostrelca so lok, puščice, tok in ščitniki. Tekmuje se v različnih disciplinah in z različnimi loki. Tekmovanja se prirejajo v dvoranah, na športnih igriščih in v naravi.

 

Kdo se lahko ukvarja z LOKOSTRELSTVOM?

Lokostrelstvo je lep in atraktiven šport primeren za vse generacije, ki strelcu nudi tako sožitje z naravo, kot tudi spoznavanje samega sebe v različnih situacijah. Potrebna je dobra psihofizična priprava, ki omogoča optimalno izvedbo strela. Lokostrelstvo je primerno tako za rekreacijo kot za vrhunski šport. Je oblika vadbe, ki te dobesedno osvoji.

 

Kje in kako pričeti z LOKOSTRELSTVOM?

Prve lokostrelske korake boste, kar najlažje  naredili v naši Lokostrelski sekciji TKD Sovica. V lokostrelski sekciji boste s pomočjo  strokovnega kadra poučeni o osnovnih korakih streljanja z lokom.

Lokostrelska zveza Slovenije pa vsem šolajočim otrokom nudi šolska športna tekmovanja in različne mednarodne projekte na katerih se poleg druženja, novih poznanstev in prijateljstev razvija tudi tekmovalni duh. V času poletnih počitnic za mladino LZS organizira  tabor z lokostrelsko vsebino. Udeležijo se ga lahko vsi, ki se prvič srečujejo z lokostrelstvom in tisti, ki želijo svoje predhodno znanje nadgraditi.

 

Lokostrelsko sekcijo TKD Sovica podpirajo:

grb obcina Cerknica 1 - LOKOSTRELSKA SEKCIJA TKD SOVICA - VABI K VPISU!portna zveza cerknica logo - LOKOSTRELSKA SEKCIJA TKD SOVICA - VABI K VPISU!

 

Damjan Andrejčič s.p., Brobal d.o.o., Avtovleka Mulec s.p., Dušan Mihelčič – Žaga Grahovo