Včeraj je v Kamniški Bistrici potekal eden najtežjih in najbolj cenjenih gorskih tekov v Evropi, to je tek na Grintovec, ki pa se je letos zaradi sveže zapadlega snega, ki je pobelil vrhove naših Alp, končal na Kokrskem sedlu.

Da gre za res ekstremno preizkušnjo pove že podatek, da morajo tekmovalci od starta v Kamniški Bistrici pa do cilja na vrhu Grintovca premagati kar 2000m višinske razlike v 10km teka. Letos so zaradi že prej omenjenega slabega vremena cilj premaknili na Kokrsko sedlo, vseeno pa se je nabralo za 1200m višinske razlike v 5,9km, kar je seveda spoštovanja vreden podatek.grintovec 2011 004 - 13. Gorski tek na Grintovec

Slavil je Turek Ahmed Arslan, ki je sicer tudi aktualni Evropski prvak v gorskem teku. Od Slovencev je bil odličen četrti Simon Alič. Med udeleženci so bili tudi številni tekači, ki so tekli tudi v ELGO Nova Notranjskem tekaškem pokalu.

Pri ženskah je prva v cilj pritekla Lucija Krkoč, ki je letos neustavljiva in je z zadnjega Evropskega prvenstva prinesla medaljo.

Rezultate in obširnejši opis te kraljevske tekme najdete na spletni strani organizatorja tekme.

Kako zahteven in hkrati privlačen je Tek na Grintovec, pa si lahko ogledate v zanimivem dokumentarnem filmu o teku. Lahko si ga ogledate tukaj.