Vabilo na Tek po sledeh medveda, Loški potok, 14.8.
Vabljeni na prvi tek na Notranjskem v letu 2021! Tek po sledeh medveda bo v soboto, 14.8. ob 17:30. Organizator je društvo Neutralia iz Loškega potoka. Proga je dolga 7.5km in je razgibana, z nekaj vzpona in spusta.

POMEMBNO:

  • tek bo samo za odrasle kategorije
  • letos ni pokalnega točkovanja, teki, ki bodo izvedeni, se torej ne seštevajo za skupni pokal
  • tek poteka po ukrepih PCT
  • zaželjene so predprijave (POVEZAVA DO PREDPRIJAV), seveda se bo možno prijaviti tudi na dan dogodka
  • predprijava je neobvezna, vzame 1minuto časa, štartnina, tudi za predprijavljene, se poravna na dan dogodka
  • cena predprijave je 10€, prijave na dan dogodka pa 12€
  • vsi prijavljeni sodelujejo v žrebu za tekaške copate Hoka (sponzor – trgovina Izišport)

Štart in cilj teka bosta na njivah na začetku vasi Retje, kjer bo ograjen prireditveni prostor, tik ob lokalni cesti Retje-Hrib. Proga je speljana po makadamski poti med travniki in pašniki, del poti pa poteka ob robu gozda. Proga je na začetku ravninska, potem se stalno vzpenja in spušča, zaključek je ravninski.

Štart teka za odrasle:

17:30 v Retju – 7,5km

Opis proge za odrasle tekačice/tekače:

Štart teka bo na njivah na začetku vasi Retje, nato sledi cca 250 metrov teka po asfaltu skozi vas, potem se začne makadamska pot, ki gre po ravnem približno 1 km, nato se začne vzpenjati( vzpon 200m), do cerkve Sv. Florjana na robu retijske uvale. Pot se nato spusti, vendar po kratki ravnini sledi dokaj strm vzpon na začetku potem postane bolj blag(cca. 300m), pot se nato prične spuščati(kolovoz), vendar se vmes včasih malo vzpne ali zravna(cca 800 metrov), ko se spust konča, sledi kratka ravnina, tu sledi ovinek, ki tekmovalce obrne proti cilju. Takoj se pot začne vzpenjati (cca 300m), na koncu vzpona se usmerimo na dobro utrjeno makadamsko pot, ki stalno poteka gor-dol (cca 2 km). Potem se v križišču pred cerkvico Sv.Florjana, priključimo poti, po kateri smo začeli tek. Nato sledi od cerkve do cilja ista pot kot na začetku.

Kako do štartnega prostora:
Opis iz smeri Cerknice (Unca): na avtocesti zavijemo za izvoz Unec, tam se usmerimo proti Cerknici. Pot nas vodi skozi Cerknico proti Novi vasi (cca 20min), ko pridemo do Nove vasi, še vedno vozimo naravnost in po nekaj kilometrih vožnje naravnost zavijemo v križišču desno za Studenec na Blokah, od tam pa samo še 10min.

20813276 1552978684722149 852083028 o - Vabilo na Tek po sledeh medveda, Loški potok, 14.8.

Štartnina znaša 12eur! Pravila teka.

Izbrali bomo tudi najboljši povprečni moški/ženski čas. Oba prejmeta brezplačno vadnino Izišport tekaških vadb za en mesec.

turizem loski potok18 - Vabilo na Tek po sledeh medveda, Loški potok, 14.8.

Pogostitev in razglasitev rezultatov ter podelitev priznanj bo na štartno ciljnem prostoru pol ure po prihodu zadnjega tekača na teku za odrasle, torej predvidoma okrog 19:00.

Glavno nagrado, lastno zadovoljstvo in veselje, prejmeš takoj po prihodu v cilj.

Dodatne informacije: ntp@drustvo-sovica, 051 319 365 (koordinator pokala).