Vabilo na Abrahamov Loški tek (Nadlesk, prestavljeno na soboto, 10.10.)
Smučarski klub Loška dolina ob svoji petdesetletnici obstoja organizira tekaški dogodek, ki bo delno nadomestil odpoved nekaterih tekem in dodobra popestril (po)koronsko obdobje.

Teka po polhovih stopinjah (3.10.) in Teka ob Karlovici (11.10.) letos zaradi znanih razmer ne bo in sta preložena na leto 2021. Smučarski klub Loška dolina pa ob svojem jubileju in ob upoštevanju vseh ukrepov ter ob soglasju NIJZ, organizira tek na 10km za odrasle kategorije.

TEK JE ZARADI ZELO SLABE VREMENSKE NAPOVEDI PRESTAVLJEN NA SOBOTO, 10. oktober ob 15:30

Uvod v dogajanje bo dopoldanska tekma mladih biatloncev v suhem biatlonu (zračna puška), popoldan, točneje ob 15:30, sledi Abrahamov Loški tek (10km, ki bo speljan v večini po ravnini.)

Štart in cilj teka bosta na Nadleškem polju, kjer je tudi prireditveni prostor. Proga je nezahtevna, večinoma ravninska in speljana po dobro utrjenih makadamskih poteh med travniki in pašniki in nam ponuja tudi pogled na kraške pojave. Del poti, ki poteka čez vas Šmarata, je dobro utrjena gozdna pot in asfalt.

GPS sled trase proge.

Kako do štartnega prostora: Opis iz smeri Cerknice (Unca): na avtocesti zavijemo za izvoz Unec, tam se usmerimo proti Cerknici in nadaljujemo pot po glavni cesti do Bloške Police, tam v križišču zavijemo desno za Lož-Stari trg. Na koncu vasi Stari trg zavijemo v krožišču pri prvem izvozu in nato v križišču zavijemo levo in nadaljujemo po glavni cesti do vasi Nadlesk. Sredi vasi pred ograjo na avtobusni postaji zavijemo levo na stransko cesto in po cca 150m sledi oster ovinek v levo, ki nas usmeri na makadamsko pot. Nadaljujemo naravnost in po cca 600m prispemo do štartnega prostora.

Zaželene so predprijave – prijava je do 9.10. cenejša (12eur), prijava je možna tudi na dan dogodka (med 14:00 in 15:15) po ceni 15eur. Vse prijave (tudi predprijavljeni) se poravnajo na štartno ciljnem prostoru na dan teka.
Pogostitev in razglasitev rezultatov ter podelitev priznanj bo na štartno ciljnem prostoru pol ure po prihodu zadnjega tekača v cilj, torej predvidoma okrog 17.30.
Tek bo potekal po pravilih NTP in v skladu s smernicami NIJZ!
Info: 051 319 365 ali na