Športna zveza Cerknica in Pustno društvo Cerknica organizirata 1. Tek po ulicah Cerknice, ki bo v sezoni 2013 uvod v ELGONova Notranjski tekaški pokal. Letos bo v pokalu devet tekaških preizkušenj. V preteklosti je bil že organiziran pustni tek v maskah, sedaj pa  je tek popolnoma spremenil traso, organizator je dodal še otroške teke in tako smo dobili pravi ulični tek po ulicah Cerknice.

1. Tek po ulicah pustne Cerknice bo potekal na pustno nedeljo, 10.2.2013 s pričetkom ob 10:00. Start vseh otroških tekov in članskega bo pri Osnovni šoli Cerknica, cilj za vse teke pri Občini Cerknica. Tek poteka po ulicah, ki so zaprte za promet.

Dolžine tras:NTP 2012 - Vabilo na 1. Tek po ulicah pustne Cerknice
P1/F1:
500m
P2/F2: 
800m
P3/F3: 
1500m
Člani/Članice: 4000m

Prijave:

Prijave zbirajo od 8:30 dalje na prijavnem prostoru pri OŠ Cerknica. Startnina za odrasle znaša 10eur, za otroke 2eur. Prosimo upoštevajte vsa navodila in napotke prijavne ekipe. Tečemo na lastno odgovornost.  Vsi tekači ob prijavi prejmejo vstopnico za karneval in bone za prehrano s čajem. Podelitev medalj za posamezne kategorije in pokalov za absolutno najhitrejše bo na prireditvenem prostoru pred občinsko hišo. Podelitev bo ob 11:30. Tek poteka po pravilih ELGONova NTP 2013.

Časovnica tekmovanja:

10:00 – Start otroških kategorij P1/F1
10:10 – Start otroških kategorij P2/F2
10:20 – Start otroških kategorij P3/F3
10:30 – Start teka za člane in članice na 4000m

Trasa teka:

Trase vseh otroških tekov so ravninske.

Trasa teka za odrasle: start na glavni cesti pri OŠ Cerknica – tek po glavni cesti do odcepa pred mostom in tek po Gerbičevi ulici /MALA GASA/ do vrha klanca in nato pri odcepu proti knjižnici in na Tabor, potem po Taboru navzdol mimo stanovanjskih  blokov do odcepa pred Kulturnim domom in tek po Vidmu nazaj do starta pred OŠ Cerknica – teče se 2. kroga. Nato še po glavni cesti do cilja pred občino.

Cerknica 2013 04 nedelja tek skupina 4  - Vabilo na 1. Tek po ulicah pustne Cerknice

Vse informacije o prireditvi: , .

Tudi letos bomo za tekače, ki se bodo udeležili vseh tekov v pokalu, pripravili na slavnostni prireditvi po koncu sezone v Kulturnem domu v Cerknici posebna priznanja. Torej še dodaten razlog več, da se udeležite vseh devetih tekov in se s tem zapišete med najbolj vztrajne tekače na Notranjskem.

PARTNERJI ElgoNOVA NTP 2013:

Generalni sponzor pokala je podjetje Elgo Nova
Izvedbo programa je omogočilo sofinanciranje Fundacije za šport in občine Cerknicafso%20120x60 - Vabilo na 1. Tek po ulicah pustne Cerknice
 elgonova big logo 270 - Vabilo na 1. Tek po ulicah pustne Cerknice– podpornik in donatorznak obcina cerknica napis zgoraj - Vabilo na 1. Tek po ulicah pustne Cerknice

In ne pozabite:  Lepu je tečt!  icon smile - Vabilo na 1. Tek po ulicah pustne Cerknice