pasica tocj09 - Vabilo na 13. Tek okoli Cerkniškega jezera

Tek okoli Cerkniškega jezera, je tokrat četrti tek v okviru Notranjskega tekaškega pokala 2009 in hkrati najbolj priljubljen ravno med rekreativci, saj gre za lahek in kratek tek po čudoviti naravi.

V Ribiškem kotu na Cerkniškem jezeru se za ta tek trinajstič dobimo v nedeljo 7.6.2009 ob 9:30. V organizaciji TD Notranjska in Športne zveze Cerknica vas vabimo, da se nam pridružite. Letos bomo začeli s teki pol ure prej, kot ponavadi in sicer se bodo teki za osnovnošolce začeli že ob 9:30. Razpored vseh štartov je sledeč:

  • 9:30 kategoriji P1/F1 – 700 m
  • 9:35 kategoriji P2/F2 – 1000 m
  • 9:45 kategoriji P3/F3 – 1500 m
  • 10:00 člani in članice na 9,3 km

Štart tekov za mladino bo na isti črti, kot cilj, da bodo starši lahko spremljali in spodbujali otroke čim več.

NE POZABI SE OGRET: Da ne bodo bolele pretegnjene kite in mišice se pridružite profesorici športne vzgoje Valentini Rebec in se dobro ogrejte. Zbirno mesto je, kot je zdaj že v navadi, nekje pred štartom teka.

ZEMLJEVID PROGE:
Trasa 9,3 km: Štart v križišču pod Ribiškim domom v smeri Javornikov v klanec, v prvem križišču levo in nato po urejenem makadamu v gozdu do križišča za Laze oz. Otok, kjer zavijemo levo, čez vas Otok in nato ob jezeru do cilja.

Okrepčevalnici
bosta letos dve, prva na križišču za vas Otok, druga pa predvidoma za vasjo Otok.
Otroci bodo tekli v nasprotni smeri, po ravninskem delu proge. Štart in cilj mladine bo na ciljni črti članskega teka, torej bodo tekli ob jezeru proti vasi Otok. Vsaka kategorija bo imela obrat na polovici svoje dolžine tako, da udeleženci pritečejo nazaj v štartno ciljni prostor.

 

 

Rekord proge (9,3 km):

M: 30:24 – Rihtarič David (2006)
Ž: 38:40 – Tanja Moskalenko (2008)

Dostop do Ribiškega kota:
Dovoljeno bo parkiranje na asfaltiranem parkirišču pred vstopom na območje jezera (tik za vasjo Dolenje jezero). Cesta bo zaprta vse do Ribiškega kota, tako da bomo imeli tekači 1,2 km ravne ceste na voljo za ogrevanje. Upajmo, da brez motečih avtomobilov.

Tek%20okoli%20cerkniskega%20jezera topo - Vabilo na 13. Tek okoli Cerkniškega jezera

VIŠINSKI PROFIL PROGE:

Proga je večji del ravninska, le na začetku in čez vas Otok (2x) se rahlo vzpne in strmo spusti.

 

 

Višinski profil in karta izmerjena z GPS napravo Garmin Forerunner 305 ob oblačnem vremenu v spomladanskem času. Natančnost cca +/- 5m. Višinski profil izdelan s pomočjo SportTracks.

Tek%20okoli%20cerkniskega%20jezera profil - Vabilo na 13. Tek okoli Cerkniškega jezera

PRIJAVE: Prijave bodo zbirali od 8:00 do 9:10 na prireditvenem prostoru za Ribiškim domom (na hribčku nad štartom). Prosimo upoštevajte vsa navodila in napotke prijavne ekipe. Tečemo na lastno odgovornost, prireditev bo ob vsakem vremenu. Tek poteka po Pravilih NTP 2009! Štartnina je za člane in pohodnike 10 €, za otroke brezplačno.

Rezultati prejšnjih let: 2006, 2007, 2008

VREME: napoved za Cerknico.

POSEBNO VABILO: Vabiljeni vsi harmonikaši, predvsem mladine je ta čas po notranjskih vaseh ogromno, da zaigrate kar najbolj znate. Igrali boste lahko ves čas, po tekih, pred razglasitvijo rezultatov pa vas bodo udeleženci tekov ocenjevali z aplavzom. Najboljši bodo tisti, ki jih bo publika najbolj nagradila. Poleg časti in slave, prejmejo najpriljubljenejši še simbolično nagrado, bon za pico v lokalni piceriji.

Vse informacije o prireditvi: oz. postavite vprašanja spodaj v komentarje

 

PARTNERJI NTP 2009:  
fso%20120x60 - Vabilo na 13. Tek okoli Cerkniškega jezera Izvedbo programa je omogočilo sofinanciranje Fundacije za šport.
Obcina%20Cerknica 60 - Vabilo na 13. Tek okoli Cerkniškega jezera Občina Cerknica in Športna zveza Cerknica, ki je nosilec NTP 2009
oron 150 - Vabilo na 13. Tek okoli Cerkniškega jezera Lokalna kabelska postaja TV Oron
Novolit logo - Vabilo na 13. Tek okoli Cerkniškega jezera
Novolit d.o.o., Nova vas